Fideuà de calamars i gamba austral

Fideuà de calamars i gamba austral

Fideuà de calamars i gamba austral

Recepta Froodie, en vídeo!

Dificultat Baixa
30 min
Primer plat
Ingredients Mostrar Mostrar
Preparació Mostrar Mostrar

Escalfa el forn a 200-220ºC en funció ventilador o funció plaques superior i inferior. Seca bé calamars i gambes. Escalfa la paella a foc mitjà-alt. Quan estigui ben calent afegeix-li els calamars i reparteix ràpidament. Afegeix un raig d'oli d'oliva i els gobelets d'all i julivert. Daura'ls voltant d'1 minut i reservar-los.

Compta els fideus per cullerots, fins i tot si els has pesat. Per a la cocció de la fideuà necessitaràs el doble de cullerots en brou, fumet o aigua. Baixa el foc i afegeix els fideus amb una mica més d'oli d'oliva.

Daura'ls a foc baix-mitjà fins que adquireixin un to daurat intens i regular. Reserva'ls. En paral·lel escalfa aigua corrent en una olla, com a mínim 1'5 l. Puja de nou el foc i afegeix les carxofes directament congelades. Deixa que es daurin amb una mica més d'oli i pebre negre, 3-4 minuts. Un cop daurades afegeix els espàrrecs directament congelats, puja el foc i daura'ls 1 minut més. Mentrestant descongela el sofregit al microones.

Retira de la seva terrina i passa-ho a un bol apte, tapa i programa 4 minuts a potència mitjana (500W). Baixa el foc de la paella amb les verdures. Afegeix el sofregit, la salsa romesco i la tinta de sípia. Afegeix els calamars i els fideus. Barreja tot bé per repartir bé la tinta. Quan bulli l'aigua puja el foc de la paella.

Afegeix el doble de cullerots d'aigua que de fideus. Ha de bullir a al moment. Reparteix bé el contingut de la paella i prova de sal. Un cop corregida, deixa bullir 1 minut, afegeix les cues de gamba austral i passa la paella a forn. Deixa que es cuini al forn fins que els fideus de la superfície quedin secs, torrats i s'aixequin lleument.

No has d'observar bombolles de l'ebullició. (7-8 minuts). Retira de l'forn i deixa reposar un instant abans de servir.

Cuina Fideuà de calamars i gamba austral amb ajuda de la Sirena. Descobreix les millors receptes de cuina!
¿Sin ideas para comer o cenar? en la Sirena te lo ponemos fácil

Que fàcil que és menjar bé

Vols 5€ de descompte? Apunta't a la nostra Newsletter i rebràs un codi promocional i grans ofertes exclusives...
Vull rebre informació comercial i publicitària sobre productes, novetats i/o esdeveniments de la Sirena d'acord amb la seva Política privacitat
Afegir a favorits

Afegir a favorits