Morro de bacallà confitat amb ceps i gamba vermella

Morro de bacallà confitat amb ceps i gamba vermella

Dificultat Mitja
40 min
Segon plat
335 kcal
Ingredients Mostrar Mostrar
Ingredients Sirena
A més:
  • •   Oli d’oliva verge extra
  • •   Sal
  • •  

Preu net del menú n/a

Preparació Mostrar Mostrar

Descongela els morros de bacallà en un recipient amb reixeta dins la nevera. Un cop descongelats, talla'ls per la meitat.

Descongela les gambes vermelles submergint-les en un recipient amb aigua i sal. Posteriorment, retira les closques i reserva-les i les cues. Pots deixar algunes gambes amb el cap.

Prepara un oli de gamba vermella: escalfa una paella amb una mica d'oli i salta les closques, afegeix un polsim de sal de sal i deixa que s'escalfi l'oli. Deixa macerar fora del foc durant 25 minuts. Finalment, passa-ho per un colador i deixa decantar l'oli.

Escalfa a la mateixa paella amb una mica d'oli i afegeix els boletus. Quan estiguin descongelats,  cobreix-los amb oli i confita a foc baix fins que estiguin tendres (uns 25 minuts). Uns 4 minuts abans del final, afegeix les cues de les gambes; escorre i dóna un punt de sal.

Confita el morro de bacallà en oli a 80ºC durant 5 minuts  (si es baixa la temperatura del confitat s'ha d'augmentar el temps;  a 60ºC uns 10 minuts).

Munta dos talls de bacallà i acompanya'ls del boletus i les gambes confitades. Acaba el plat amb una mica d'oli de gamba vermella. 

Nota: Es pot acompanyar amb una mica de salsa Romesco.

Cuina Morro de bacalao confitado con boletus y gamba roja amb ajuda de la Sirena. Descobreix les millors receptes de cuina!
¿Sin ideas para comer o cenar? en la Sirena te lo ponemos fácil

Que fàcil que és menjar bé

Newsletter de la sirena No et perdis les novetats, promocions i ofertes exclusives. Només per als subscriptors de la nostra newsletter!