FLASH ⚡ -50% 2a u. als canelons més Premium 😋 Irresistibles!
Els escamarlans són crustacis molt apreciats pel seu sabor en qualsevol recepta amb marisc; cuits, en arrossos, a la planxa...
Les pinces i el color ataronjat són característiques que ajuden a diferenciar-les d'altres crustacis com les gambes.
Avui t'expliquem tots els trucs per descongelar i cuinar escamarlans.

En general, la millor manera de descongelar qualsevol marisc és ficar-lo a la nevera en un recipient hermètic amb reixeta, perquè els sucs de la descongelació quedin a part.
Si són escamarlans crus, pots descongelar-los a la nevera, o bé sota l'aixeta, mullant-los bé amb aigua freda.
Si són escamarlans cuits, l'ideal és que els descongelis a la nevera tal com t'hem explicat anteriorment.
❌ No està recomanat descongelar escamarlans al microones, ja que poden quedar parcialment cuinats o perdre sabor i textura.
Si vols cuinar escamarlans sense descongelar-los, pots fer-ho de dues maneres:
Coent-los. Per 500 gr, afegeix 2 litres d'aigua a una olla, unes fulles de llorer i unes boletes de pebre. Quan arrenqui a bullir, afegeix abundant sal i tira els escamarlans congelats. Si són grans, un cop comenci a bullir l'aigua de nou, els deixarem uns 2 o 3 minuts. Si són petits, un cop comenci a bullir l'aigua novament ja els podem retirar. Refreda'ls amb aigua i gel per aturar la cocció, i escorre'ls.
Al vapor. Encara que no és tan usual, pots cuinar els escamarlans sense descongelar fent-los a la vaporera. Escalfa l'olla, posa la teva vaporera i afegeix els escamarlans quan ja aparegui el vapor. Deixa'ls al voltant de 3 minuts i treu-los. Ideal per mantenir tot el sabor i propietats.
Si vols cuinar els escamarlans congelats d'altres formes, hauràs de descongelar-los primer. A més, cal tenir en compte no cuinar en excés el marisc perquè se'n mantingui la textura i no quedi sec.
