FLASH ⚡ -50% 2a u. als canelons més Premium 😋 Irresistibles!

Trucs per descongelar i cuinar escamarlans

Els escamarlans són crustacis molt apreciats pel seu sabor en qualsevol recepta amb marisc; cuits, en arrossos, a la planxa...
Les pinces i el color ataronjat són característiques que ajuden a diferenciar-les d'altres crustacis com les gambes.

Avui t'expliquem tots els trucs per descongelar i cuinar escamarlans.

com descongelar escamarlans

Com descongelar escamarlans?

En general, la millor manera de descongelar qualsevol marisc és ficar-lo a la nevera en un recipient hermètic amb reixeta, perquè els sucs de la descongelació quedin a part.

  • Si són escamarlans crus, pots descongelar-los a la nevera, o bé sota l'aixeta, mullant-los bé amb aigua freda.

  • Si són escamarlans cuits, l'ideal és que els descongelis a la nevera tal com t'hem explicat anteriorment.

No està recomanat descongelar escamarlans al microones, ja que poden quedar parcialment cuinats o perdre sabor i textura.

Com cuinar escamarlans congelats

Si vols cuinar escamarlans sense descongelar-los, pots fer-ho de dues maneres:

Coent-los. Per 500 gr, afegeix 2 litres d'aigua a una olla, unes fulles de llorer i unes boletes de pebre. Quan arrenqui a bullir, afegeix abundant sal i tira els escamarlans congelats. Si són grans, un cop comenci a bullir l'aigua de nou, els deixarem uns 2 o 3 minuts. Si són petits, un cop comenci a bullir l'aigua novament ja els podem retirar. Refreda'ls amb aigua i gel per aturar la cocció, i escorre'ls.
Al vapor. Encara que no és tan usual, pots cuinar els escamarlans sense descongelar fent-los a la vaporera. Escalfa l'olla, posa la teva vaporera i afegeix els escamarlans quan ja aparegui el vapor. Deixa'ls al voltant de 3 minuts i treu-los. Ideal per mantenir tot el sabor i propietats.

Si vols cuinar els escamarlans congelats d'altres formes, hauràs de descongelar-los primer. A més, cal tenir en compte no cuinar en excés el marisc perquè se'n mantingui la textura i no quedi sec.

coure escamarlans congelats

Formes de cuinar escamarlans

Cuits

Cuits

Com t'hem comentat abans, omple una olla amb aigua i afegeix abundant sal, llorer i boletes de pebre. Tingues en compte la mida dels escamarlans i el punt de congelació per mesurar el temps. Recorda refredar-los en treure'ls de l'aigua.

A la planxa

A la planxa

Descongela'ls prèviament. Escalfa bé la paella i afegeix una cullerada d'oli ben repartida. Afegeix els escamarlans partits per la meitat (longitudinalment) i fes-los un màxim de 2 minuts per cada costat. Llest!

Al forn

Al forn

Per fer escamarlans al forn, primer hauràs de descongelar-los. Un cop estiguin llestos, parteix-los per la meitat i posa una picada amb oli, julivert i all per sobre. A 180º i en 5 minuts, tindràs uns escamarlans al forn deliciosos.

En guisats o arrossos

En guisats o arrossos

Si utilitzes els escamarlans a un arròs o un guisat, afegeix-los en els últims 5 minuts de cocció del plat. Tingues en compte que és millor usar-los descongelats i que en funció de la mida trigaran més o menys a fer-se.

Al vapor

Al vapor

Tot i no ser molt comú, també pots cuinar els escamarlans a la vaporera, fins i tot amb els escamarlans congelats. Amb només 2 o 3 minuts, estaran llestos, però tingues en compte la mida i el punt de congelació per calcular el temps.

Compra els millors escamarlans congelats

Veure marisc

Més informació útil sobre els escamarlans 🦐

¿Què vols preparar avui?