Codis exclusius online! 💥 SIRENA7 -7€ (compres +69€) SIRENA9 -9€ (compres +99€)
Temps de descongelació, mètodes recomanats... avui t'ho expliquem tot sobre com descongelar peix.
Descongelar el peix a la nevera és l'opció més lenta, però també la més segura. És l'opció que conserva millor el sabor i la textura del peix, i en descongelar-se de mica en mica, sense canvis bruscos de temperatura, evitem la proliferació de bacteris.
Quant triga? Depenent de la mida de la peça, la descongelació del peix a la nevera pot trigar entre 6 i 12 hores (per a filets o peces petites) o fins a 24 hores si són peces senceres o grans, d'un 1kg o més.
Com ho faig? Depenent del tipus d'envàs en què vingui el peix, podràs descongelar-lo sense treure'l o hauràs d'usar un plat i una reixa perquè els sucs de la descongelació quedin a part.


Pots descongelar el peix submergint-lo en aigua freda sempre que l'envàs on ve empaquetat ho suporti. A la Sirena molts dels nostres productes els trobaràs a “Skinpack” un envàs que pots submergir en aigua per descongelar el producte. També pots ficar dins d'una bossa hermètica de plàstic el peix que vulguis descongelar i submergir-lo.
Quant triga? L'avantatge de descongelar el peix submergint-lo en aigua és que és més ràpid que fer-ho a la nevera, podent descongelar peces grans en unes 3 hores.
Com ho faig? Afegeix en un bol aigua freda (és important que sigui freda, ja que l'aigua calenta podria cuinar el peix parcialment o afavorir la proliferació de bacteris) i submergeix el peix. Cada 30 minuts canvia l'aigua perquè no hi hagi grans canvis de temperatura. Ves comprovant cada cert temps si s'ha descongelat. Quan ho tinguis, ja està llest per cuinar!
Descongelar peix al microones és segur i molt ràpid, però és important consumir-lo just després d'haver-lo descongelat.
Quant triga? Com sempre, depèn de la mida de la peça i de la congelació que estigui. Les peces més petites poden trigar només 1 o 2 minuts, mentre que els peixos més grans poden trigar fins a 10 minuts.
Com ho faig? Per descongelar al microones, has de tenir algunes coses en compte:
◾ No cobreixis hermèticament el producte. Pots posar-li una tapa o film, però no ha d'estar tancat hermèticament.
◾ Fes servir l'opció “descongelar” del teu microones. Si no tens aquesta opció, fes servir la potència mínima.
◾ Ves comprovant cada 1-2 minuts l'estat del peix. És millor anar dividint el temps i comprovant si encara no està llest. Si et passes de temps, podria quedar cuinat per les vores.
◾ Has de cuinar-lo i menjar-lo després de descongelar-lo. Si el deixes fora de la nevera o el microones un cop descongelat, poden proliferar bacteris.
