Aprofita les Ofertes Black 🖤❄️amb enviaments gratuïts a tota la península en compres superiors a 49€ 🛒

Com cuinar peix congelat

Aprèn tot el que cal saber per cuinar peix congelat.
"He de descongelar-ho abans de cuinar-lo?" "Quines maneres hi ha de cuinar el peix congelat?" "Com treure-li la pell al peix?"
No et preocupis, a la Sirena t'expliquem tot el que sabem!

Com cuinar peix congelat

Puc cuinar peix directament congelat?

Tot i que descongelar és el mètode més recomanat, hi ha situacions en què pots cuinar el peix directament congelat:

  • Cocció en aigua o al vapor: Si prepararàs peix bullit o al vapor, pots col·locar-lo directament a l'olla sense necessitat de descongelar-lo prèviament.

  • Guisats i plats al forn: Alguns guisats i receptes al forn permeten la cocció del peix congelat, ja que el temps de cocció és suficient per descongelar-lo i cuinar-lo alhora.

Revisa la recepta que estàs preparant i si has de fer servir el peix descongelat, visita els nostres ➡️Trucs per descongelar peix

Saps totes les formes de cuinar peix congelat?

A la planxa

A la planxa

Un mètode senzill i ràpid per cuinar el peix. Recorda que l'hauràs de descongelar abans de fer-lo a la planxa. Ho tindràs llest en pocs minuts, però tingues en compte la mida de la peça. Un cop fet, amaneix al gust.

Al vapor

Al vapor

Pots cuinar peix al vapor fins i tot estant encara congelat. Tingues en compte que depenent de la mida de la peça i el punt de congelació trigarà més o menys a cuinar-se. Un cop fet, amaneix al teu gust.

A la brasa

A la brasa

Cuina el peix a la brasa prèviament descongelat. Un bon filet de salmó a la brasa et sorprendrà, t'ho assegurem. Tingues en compte no cuinar-lo amb la flama molt alta per evitar que es cremi.

Al forn

Al forn

Si vols fer peix al forn, tingues en compte que les guarnicions (patates, ceba o altres) trigaran força més a cuinar-se que el peix. Afegeix la peça al forn passat un temps, seguint bé els temps de la recepta.

En guisats i arrossos

En guisats i arrossos

Un altre mètode amb què pots cuinar el peix estant congelat (tingues en compte els temps). Afegeix les peces de peix als teus guisats o arrossos als minuts finals de la teva preparació i estaran al punt ideal.

Sense cuinar (cru)

Sense cuinar (cru)

En alguns casos, sempre que el venedor t'ho confirmi, podràs menjar el peix cru, en tataki, sushi, carpaccio... A la Sirena per exemple, trobaràs salmó i tonyina aptes per menjar en cru.

Cuit

Cuit

És el l'últim mètode que et recomanem, ja que perd sabor i propietats. És molt típic menjar peix bullit quan necessites seguir una dieta tova i suau, així que si no ho necessites... gaudeix-lo d'altres maneres!

Com treure la pell al peix

Si tens filets de peix congelats i vols treure-li la pell, t'ho expliquem en 3 passos, és molt fàcil! Important! Abans de treure-li la pell, has de descongelar-lo (si no ho tens clar, et deixem els nostres ➡️Trucs per descongelar peix).

Un cop el tinguis descongelat, posa els filets amb la pell cap avall sobre una taula de tall i busca un ganivet de fulla ampla i ben esmolat (Ves amb compte!).
Recolza el full del ganivet a un centímetre del final de la cua i fes un tall, sense arribar a la pell. Inclina el ganivet, subjecta el peix pel centímetre que has deixat d'espai i, a poc a poc, talla'l entre la carn i la pell.

No ho tens clar? No et preocupis! 🎥 Et deixem un vídeo explicatiu perquè vegis com treure-li la pell al peix de forma fàcil.

Compra el millor peix congelat

Veure tot el peix
Com cuinar peix arrebossat congelat

Com cuinar peix arrebossat congelat (precuinats)

Els peixos arrebossats, empanats, bunyols i crestes són una altra història. Aquí tens el truc per aconseguir que quedin cruixents i saborosos: fregir-los directament congelats.

Et donem alguns consells:

  • No cal descongelar aquest tipus de productes. Submergeix-los directament en oli ben calent.

  • Evita sobrecarregar la fregidora. Per mantenir la temperatura constant de l'oli, fregiu-ne petites quantitats alhora. Així, obtindràs un arrebossat cruixent i evitaràs que els aliments quedin greixosos.

  • Utilitza paper absorbent. Un cop fregit, col·loca el peix sobre paper de cuina per eliminar l'excés d'oli abans de servir.

Saps com fer fritura andalusa casolana amb peix congelat?

El primer que has de tenir en compte és ➡️descongelar el peix, idealment a la nevera, en un recipient amb reixeta. Recorda descongelar i assecar bé el peix abans de seguir amb la resta de passos.

Salpebra el peix que vagis a cuinar i enfarina'l. Passa'l per un colador per eliminar l'excés de farina.

Un cop llest, prepara la paella amb abundant oli, ben calent, i vés fregint a poc a poc, perquè no baixi la temperatura. Quan estigui daurat, retira'l i deixa'l sobre paper de cuina perquè absorbeixi l'excés d'oli... I llest!

🎥 Et deixem un vídeo explicatiu perquè puguis seguir pas a pas com fer fritura de peix casolana.

Altres preguntes que pots tenir sobre cuinar peix congelat