FLASH ⚡ -50% 2a u. als canelons més Premium 😋 Irresistibles!
Cru, cuit, amb closca, sense closca... Descongelar marisc pot suposar tot un repte.
🎥 Et deixem un vídeo explicatiu súper breu on veuràs com descongelar el marisc depenent del tipus que sigui.
Recorda! Si tens dubtes amb algun marisc en concret, pots visitar els trucs específics per a cada família, els trobaràs just després del vídeo.
Per norma general, si vols descongelar marisc amb closca, hauràs de submergir-lo en aigua freda durant uns minuts fins que perdi la textura congelada. Un cop descongelat, podràs escórrer-lo i prepara'l segons prefereixis. Un exemple és el llamàntol.
Si no porta closca, l'ideal és descongelar-lo a la nevera sobre un recipient amb reixeta. Aquest mètode permet que els sucs de descongelació se separin, mantenint el marisc en perfectes condicions. Alguns exemples de marisc que descongelaràs amb reixeta són les gambes, ja siguin pelades o senceres.
En tots dos casos hi ha excepcions, així que l'ideal és que miris a l'envàs el mètode recomanat per a cada producte.


El marisc cuit no necessita molt més que paciència: descongela'l a la nevera sobre un recipient amb reixeta, perquè els sucs quedin a part, i estarà llest per consumir. Si parlem de temps, pots calcular entre 8 i 12 hores per descongelar 500 gr. de gambes a la nevera.
Si prefereixes gaudir-lo tebi, escalfa'l al vapor directament sense descongelar. Acompanya'l amb la teva salsa preferida per realçar el seu sabor. Tingues en compte que amb aquest mètode, estaràs cuinant el producte.
❌ En el cas del marisc, no és molt recomanable descongelar-lo al microones, bàsicament per 3 motius:
Pot ser que el producte quedi parcialment cuinat, ja que no s'escalfa exactament igual alhora.
La calor pot danyar la textura i sabor del marisc, tornant-lo gomós o assecant-lo.
En generar aquest canvi brusc de temperatura (i si no es cuina just després de descongelar) poden aparèixer bacteris i generar un risc innecessari.
L'ideal per descongelar marisc de manera perfecta... és fer-ho amb paciència! Però si has tingut un imprevist i et toca descongelar ràpid... fes servir el microones amb la potència més baixa, a intervals molt curts (de 20 o 30 segons) i cuina'l immediatament després de descongelar-lo.
