Mousse de gamba i carxofa

Mousse de gamba i carxofa

Mousse de carxofes amb gambes. Més que una recepta!

Dificultat Mitja
40 min
Primer plat
450 kcal
Ingredients Mostrar Mostrar
A més:
  • •   3 o 4 ous
  • •   125 ml de nata líquida
  • •   30 g de mantega
  • •   1 copeta de vi blanc
  • •   10 g de farina
  • •   Sal
  • •   Pebre negre
  • •   Oli d’oliva
Preparació Mostrar Mostrar

Deixa descongelar les gambes submergint-les en aigua freda uns quants minuts. Pela-les i guarda'n les closques.

 

Escalda les carxofes directament congelades: posa-les en aigua bullint salada (que tot just les cobreixi) i apaga el foc. Cola-les al cap d'un parell de minuts i guarda l'aigua. Passa per la batedora les carxofes, 12 gambes, els ous, la nata líquida, sal i pebre.

 

Unta les flameres amb una mica d'oli. Posa-hi una cua de gamba al fons. Aboca-hi la barreja anterior fins que la flamera estigui gairebé plena i posa-ho al forn al bany Maria durant 20-25 minuts, fins que hagi quallat. Recorda't de cobrir-ho amb paper de plata perquè la part superior del flam no s'assequi.

 

Per fer la salsa, ofega la ceba directament congelada i els caps i les closques de les gambes amb la mantega a foc baix. Un cop la ceba estigui transparent, aboca-hi el vi i deixa'l reduir. Afegeix-hi la farina i, finalment, un quart de litre de l'aigua amb què has escaldat les carxofes. Deixa-ho reduir fins a la meitat i passa-ho pel colador xinès aprofitant bé el suc.

 

Al plat hi pots fer un dibuix en forma d'espiral amb la salsa i posar-hi el flam al mig (treu-lo del motllo amb l'ajuda d'un ganivet). També el pots decorar amb una mica més de salsa i carxofa laminada, enfarinada i fregida.

 

Cuina Mousse de gamba i carxofa amb ajuda de la Sirena. Descobreix les millors receptes de cuina!
¿Sin ideas para comer o cenar? en la Sirena te lo ponemos fácil

Que fàcil que és menjar bé

Vols 5€ de descompte? Apunta't a la nostra Newsletter i rebràs un codi promocional i grans ofertes exclusives...
Vull rebre informació comercial i publicitària sobre productes, novetats i/o esdeveniments de la Sirena d'acord amb la seva Política privacitat
Afegir a favorits

Afegir a favorits