Trucs per a cuinar marisc 

Trucs per a cuinar marisc

Descongelació i preparació del marisc.

Marisc cru: Per descongelar el marisc cru amb closca, la millor opció és submergir-lo en aigua freda durant uns minuts, just abans de cuinar-lo. Quan tingui la textura de descongelat, escorre’l i ja el pots cuinar com més t’agradi.

Si el marisc no porta closca l’has de descongelar a la nevera, sobre un recipient amb reixeta, per què els sucs de la descongelació quedin a part i no impregnin el producte.

Marisc cuit: Només l’has de descongelar a la nevera, en un recipient amb reixeta, i ja el pots consumir acompanyat de la salsa que més t’agradi. Per consumir-lo tebi, la millor opció es escalfar-lo al vapor directament congelat.

Consells per cuinar el marisc:

Bullit: Posa al foc un recipient amb aigua junt amb unes fulles de llorer i unes boletes de pebre negre. Quan l’aigua bulli, afegeix-hi abundant sal, ja que el temps de cocció és molt curt. Un cop bullit, cola’l, deixa’l refredar en aigua i gel per aturar la cocció i torna’l a escórrer.

Temps aproximats de cocció (es calcula el temps a partir del moment en que s’afegeix el marisc i l’aigua torna a bullir de nou)::

Llagostins i gambes argentines petits (*): afegeix el marisc, deixa que l’aigua arrenqui a bullir de nou i ja pots treure el marisc.

Llagostins i gambes argentines grans (*): 1 minut.

Escamarlans petits: afegeix el marisc, deixa que l’aigua arrenqui a bullir de nou i ja pots treure el marisc. Escamarlans grans: 2 minuts

Boques i cossos petits: de 2 a 3 minuts i Boques i cossos grans: de 5 a 6 minuts

Llagostes: 15 minutos

Cues de llagosta: 15-18 minuts

(*) Tot i que la gamba argentina es pot bullir, si la cuines al forn o a la planxa quedarà més gustosa.

A la plancha: Descongela el marisc, minuts abans de cuinar-lo, submergint-lo en aigua freda fins que hagi perdut la textura de congelat. Posa a escalfar la planxa o la paella i, quan estigui ben calenta, cobreix el fons amb sal. Disposa el marisc escorregut, cuina’l volta i volta, serveix-lo en el plat i afegeix-hi una mica d’oli. Recorda que cada vegada que cuinis de nou marisc, has de canviar la sal.

Que fàcil que és menjar bé

Vols 5€ de descompte? Apunta't a la nostra Newsletter i rebràs un codi promocional i grans ofertes exclusives...
Vull rebre informació comercial i publicitària sobre productes, novetats i/o esdeveniments de la Sirena d'acord amb la seva Política privacitat
Afegir a favorits

Afegir a favorits