Descongelació:
Descongela el llamàntol cru en abundant aigua amb sal, 1 cullereta per litre d'aigua.
Elaboració:
- Talla el llamàntol, ja descongelat. Has de treure primer el cap i tallar el cos longitudinalment
- Escalfa una cassola plana on càpiga el llamàntol a foc mitjà-alt. Afegeix l'oli d'oliva i daura els 2 mitjos llamàntols per la part interior, només 1 minut. Aparta i reserva.
- Afegeix tot el contingut del pot de fumet. Espera que bulli.
- Un cop bulli, afegeix l'arròs i vés remenant perquè aporti textura cremosa al conjunt, deixa-ho el temps indicat en l'arròs que facis servir, normalment són uns 20 minuts. Afegeix l'aigua justa perquè prengui consistència d'arròs de cullera, cremós, com un risotto.
- Aparta del foc i col·loca el llamàntol a sobre tan sols perquè s'escalfi.
Reparteix i a gaudir!