Recepta de lluç al forn amb puré de pastanaga i un llit d'espinacs saltats per a 4 persones. Ideal per a un sopar equilibrat sense renunciar al millor sabor del peix.
Pel puré:
- Pela les pastanagues, trosseja-les i cou-les en aigua amb sal durant 20 minuts. (També pots utilitzar les nostres pastanagues congelades)
- Escorre-les i tritura-les amb la llet calenta fins a obtenir un puré homogeni.
- Salpebra i reserva en calent.
Per als espinacs trossejats:
- Trosseja els espinacs. i pela i pica l'all. (Si no vols fer cap d'aquestes dues coses pots optar pels nostres espinacs picats i l'all trossejat congelat, s'afegiran a la cistella).
- Sofregeix l'all i els pinyons en una paella amb una mica d'oli. Salta 5 minuts, salpebreu i reserva.
Per a la crosta de fruits secs i el lluç al forn:
- Pica finament les avellanes i els festucs.
- Barreja'ls amb la farigola fresca picat.
- Bot el bol. lluç en una font refractària amb la pell cap avall.
- Unta la superfície amb l'ou batut, cobreix-la amb la barreja de fruits secs i coure a 180 °C durant 12 minuts, fins que la crosta estigui daurada.
Només queda emplatar!
Afegeix una base de puré de pastanaga, col·loca a sobre els espinacs saltats i corona amb el bacallà. Decora com més vulguis... i llest!
A menjar!