Recepta vegana de Carbassa farcida per a 2 persones, plat ideal per a vegans i vegetarians, molt lleuger i deliciós.
Pas a Pas:
- Rosteix les carbasses, partides per la meitat, uns 30–35 min a 180 °C al forn, amb un rajolí d'oli, sal i pebre.
Per al farciment:
- Talla, pica i sofregeix la ceba a foc mitjà durant uns 10 minuts, fins que quedi tova i lleugerament daurada. Afegeix l'all picat i deixa que es cuini suaument. (Si no vols tallar i picar la ceba i l'all, et deixem la nostra ceba i alls ja trossejats i congelats als ingredients)
- Incorpora la carn vegetal i daura-ho tot junt uns minuts més.
- Desglaça (afegeix el vi per recuperar les restes de la carn i les verduretes) amb el vi negre i deixa que l'alcohol s'evapori. La paella haurà d'estar prou calenta, així que assegura't de posar el foc una mica alt.
- Incorpora les panses, els fruits secs torrats i els espinacs picats.
- Salpebreja i aromatitza amb romaní.
Ja tenim llest el farcit! Reserva'l i prepararem la salsa.
Per a la salsa:
- Barreja el tahini amb el suc de llimona, sal i pebre.
- Afegeix aigua a poc a poc fins a obtenir una crema lleugera i sedosa.
Ara toca emplenar les meitats de carbassa, servir calent i cobrir per sobre amb la salsa de tahini. Decora amb llavors de magrana i fulles de romaní fresc (opcional).
A punt per gaudir!