Recepta de pa bao amb calamarsets cruixents per a 6 persones, ideal com a entrant o aperitiu. Un plat diferent, que barreja el millor de la cultura asiàtica amb un clàssic arrebossat molt occidental.
Descongelació:
Descongela el calamar puntilla a la nevera en un recipient amb reixeta unes hores abans de començar la preparació. Si no et dóna temps a descongelar-lo a la nevera, submergeix l'envàs en aigua freda (sense obrir-lo) durant uns 30 minuts.
Pas a pas:
- Fregeix els calamars. Posa oli en una paella a foc mitjà-alt. Mentre s'escalfa, enfarina les puntes prèviament descongelades (i seques) i fregeix-les fins que estiguin daurades i cruixents (2-3 minuts). Treu-les de l'oli i deixa-les reposar en paper absorbent per eliminar l'excés d'oli. Reserva-les calentes per més tard (pots guardar-les al microones mentre segueixes la recepta)
- Prepara la maionesa. Barreja 1 ou, el suc de la llima, la ratlladura de llimona, i la sal. Afegeix 200 ml d'oli d'oliva i bat amb la batedora al fons fins que emulsioni, després puja i baixa lentament per integrar tot l'oli fins a obtenir una maionesa cremosa. (Si no tens temps de preparar la maionesa, pots comprar-la ja llesta a la Sirena, t'ho deixem amb els ingredients que pots afegir a la cistella).
- Munta el bao. Escalfa els pans bao al vapor (3-4 minuts) fins que estiguin tendres i esponjosos. Unta la base amb una fina capa de salsa. Col·loca unes fulles de ruca fresca com a llit. Afegeix 4-5 puntes cruixents per bao.
Culmina i decora amb unes làmines fines de ceba morada crua. Afegeix la salsa maionesa per sobre i posa una mica de pebre vermell (opcional). Serveix-los a la pròpia vaporera per aconseguir una experiència de restaurant!
I llest! Un plat súper original per gaudir amb qui més vols.