la Sirena et cuida

El blog de cuina i alimentació de la Sirena

Contingut

Altres entrades

Tres receptes perfectes per a nens

Recetas para niños
Et proposem aquestes tres receptes estiuenques ideals pels més petits.

Amb la pujada de les temperatures i l’arribada de les vacances d’estiu, aviat ens arribarà el moment de planificar més menús per a tota la família que siguin sans, equilibrats i refrescants. De fet, hem de recordar que durant els dies més calorosos de l’any es corre el risc de patir deshidratació i falta de nutrients. Per això, et proposem aquestes tres receptes estiuenques ideals pels més petits de la casa.

Pizza de coliflor amb verdures i pernil

Una de les millors opcions perquè els nens mengin verdures d’una forma diferent és preparar tots junts una pizza sense farines ni llevats, com la que ens proposa Petit Style, la revista infantil amb la qual col·laborem a la Sirena. La seva recepta és senzilla i equilibrada. Anem per feina!

Pizza vegetal
Tasta aquesta esta pizza sense farines ni llevats.

Els ingredients que necessitaràs per elaborar aquesta original pizza són els següents:

Comença descongelant les verdures durant uns 20 minuts per preparar la base de la pizza. Després tritura la coliflor i barreja-la amb els dos ous, l’oli d’oliva, la meitat de la mozzarella, orenga, sal i pebre. Estén la massa sobre una safata i dóna-li una forma rodona abans de posar-la al forn uns 15 minuts.

Treu la massa del forn per estendre-hi el tomàquet fregit, la resta de la mozzarella, les verdures variades, el pernil, un rajolinet d’oli d’oliva i una mica més d’orenga. Només et quedarà posar-la al forn uns 10 minuts més, depenent de si t’agrada més o menys torrada, i ja estarà a punt per servir.

Mandonguilles de peix

Aquest plat és ideal pels nens als quals els hi costa menjar peix. Les mandonguilles de peix són una recepta fàcil i deliciosa. Per preparar-les, tan sols necessitaràs:

Albóndigas de pescado
Les mandonguilles de peix són una recepta fàcil i deliciosa.

Per a la salsa:

  • 1 ceba
  • 2 o 3 alls
  • Sal i pebre
  • Julivert picat
  • Safrà
  • Un copeta de vi blanc sec

Prepara les mandonguilles coent el peix al vapor uns minuts i després desfés-lo amb les mans ben menut. Reserva el brou que ha sobrat per més tard i, mentrestant, barreja el peix amb la resta d’ingredients, guardant un dels ous per a l’arrebossat.

Forma les mandonguilles, passa-les per ou batut, després per farina i fregeix-les en una paella amb oli calent fins que es daurin. En aquesta mateixa paella prepara la salsa, afegint tots els ingredients menys el vi blanc, que el podràs afegir quan els altres ingredients estiguin bullits i es tornin a afegir les mandonguilles. Quan el vi hagi reduït, afegeix el brou de peix que havia sobrat, així com julivert picat.

Gelats de síndria

Finalment, et deixem amb unes postres o berenar perfectes per a qualsevol dia de calor. Es tracta d’un gelat de síndria boníssim pel qual només necessitaràs:

Polos de sandía
Unes postres o berenar perfectes per a qualsevol dia de calor!
  • 500 gr de polpa de síndria sense llavors
  • Suc d’1 llimona
  • Entre 3 i 4 cullerades de sucre (al gust)

Trosseja la polpa de la síndria en un bol perquè deixi anar el líquid, que recolliràs per posar-lo al foc amb el sucre fins que comenci a bullir. Barreja la polpa amb l’almívar i el suc de llimona a una batedora i omple els motlles per a gelats, que hauràs de deixar al congelador almenys durant 5 hores. Pots utilitzar envasos de iogurt buits com a motlles pels gelats.

Què t’han semblat aquestes idees? Recorda que pots compartir les teves receptes a la secció de comentaris. També pots trobar altres idees a la secció de receptes de la Sirena. Bon profit!

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Vols 5€ de descompte?

Apunta’t a la nostra Newsletter i rebràs un codi promocional i grans ofertes exclusives…