la Sirena et cuida

El blog de cuina i alimentació de la Sirena

Contingut

Altres entrades

Guia Completa: Cuina amb airfryer per a dietes baixes en greix

Les fregidores d’aire han revolucionat la forma en què cuinem en oferir una alternativa més saludable a la fritada tradicional. Què fa que aquest electrodomèstic sigui tan especial? En primer lloc, redueix significativament la quantitat de greix utilitzat en comparació amb els mètodes de cocció tradicionals. Mentre que la fritada convencional submergeix els aliments en oli calent, la fregidora d’aire fa servir aire calent i una mínima quantitat d’oli per a aconseguir el mateix efecte cruixent. Això no sols redueix la ingesta de greixos no saludables, si no que també preserva la textura i el sabor dels aliments.

A més, cuinar amb una fregidora d’aire és ràpid i convenient. Amb només uns quants ajustos, pots preparar una àmplia varietat de plats en qüestió de minuts, des de snacks cruixents fins a menjars complets. I el millor de tot, sense embrutar la cuina amb esquitxades d’oli!

Selecció del tipus d’oli correcte

Encara que la fregidora d’aire requereix menys oli que la fritada tradicional, l’elecció del tipus correcte d’oli continua sent important. Opta per  olis saludables i baixos en greixos, com l’oli d’oliva, l’oli d’alvocat o l’oli de coco. Aquests olis tenen un alt punt de fum, cosa que significa que poden suportar temperatures més altes sense cremar-se ni alliberar compostos nocius.

Evita els olis refinats i parcialment hidrogenats, que poden augmentar el risc de malalties cardíaques i altres problemes de salut. Recorda que, encara que estiguis fent servir menys oli, encara és important triar opcions d’alta qualitat per a maximitzar els beneficis per a la salut.

Preparació d’ingredients baixos en greixos

Quan es tracta de cuinar amb una fregidora d’aire, l’ elecció d’ingredients baixos en greixos és fonamental per a mantenir una dieta saludable i equilibrada. Opta per proteïnes magres com a pit de pollastre, peix blanc o tofu. Aquests ingredients són baixos en greixos saturats i rics en proteïnes, la qual cosa els converteix en excel·lents opcions per a una alimentació saludable.

Quant als vegetals, tria opcions fresques i acolorides com a bròquil, pastanaga i pebrots. Aquests vegetals són rics en fibra, vitamines i minerals, i contenen molt poques calories i greixos. Per als carbohidrats, opta per opcions integrals com a quinoa, arròs integral o moniatos, que són més nutritives i saciants que les seves contraparts refinades.

Configuració i ús de la fregidora d’aire

Ara que tens els teus ingredients a punt, és hora d’aprendre a configurar i utilitzar la teva fregidora d’aire correctament. Primer, assegura’t de preescalfar la fregidora segons les instruccions del fabricant. Això ajudarà al fet que els  aliments es cuinin de manera uniforme i obtinguin aquest característic acabat cruixent.

Quan estiguis a punt per a cuinar, col·loca els ingredients en la cistella de la fregidora en una sola capa i assegura’t de no sobrecarregar-la. Això permetrà que l’aire calent circuli lliurement al voltant dels aliments, garantint una cocció uniforme i cruixent. Ajusta la temperatura i el temps de cocció segons la recepta que estiguis seguint i assegura’t de revisar els aliments periòdicament per a evitar que es cremin.

Menjars baixos en greixos per a fer en la fregidora d’aire

Ara que coneixes els conceptes bàsics de cuinar amb una fregidora d’aire, és hora de posar en pràctica les teves habilitats culinàries amb algunes receptes delicioses i saludables. Des de pollastre a la llimona fins a xips de carabassó, les possibilitats són infinites quan es tracta de cuinar amb una fregidora d’aire. A continuació, et presentem algunes idees de receptes per a inspirar-te.

No sense abans oferir-te la possibilitat de descobrir productes per cuinar en air fryer en una sola secció del nostre ecommerce. Trobaràs una varietat infinita d’opcions perfectes per a les teves receptes baixes en greixos. Transformaràs la teva cuina en un paradís de sabors amb productes especialment seleccionats per cuinar amb rapidesa i qualitat.

Pollastre a la llimona en airfryer

Marinat amb suc de llimona, all i herbes fresques, aquest pollastre a la llimona és una opció deliciosa i baixa en greixos per a un àpat ràpid i saludable.

Llista d’ingredients

Temps de preparació

10 minuts

Temperatura i temps de cocció en la fregidora d’aire

180°C durant 20 minuts, ruixar lleugerament amb oli abans de cuinar.

Pas a pas

  1. En un bol, barreja el suc de llimona, l’all picat, el julivert fresc picat, la sal i el pebre.
  2. Col·loca els pits de pollastre a la barreja i deixa’ls marinar almenys 30 minuts en el refrigerador.
  3. Preescalfa la fregidora d’aire a 180°C.
  4. Retira els pits de pollastre de la marinada i col·loca’ls en la cistella de la fregidora d’aire en una sola capa.
  5. Cuina en la fregidora d’aire preescalfada durant 20 minuts o fins que estiguin daurades i cuites  per complet.
  6. Serveix calent i gaudeix d’un deliciós pollastre a la llimona.

Chips de carabassó

Talla el carabassó en rodanxes fines, condimenta amb sal i pebre, i cuina en la fregidora d’aire fins que estiguin cruixents i daurades.

Llista d’ingredients

  • Carabassons
  • Sal i pebre al gust

Temps de preparació

5 minuts

Temperatura i temps de cocció a la fregidora d’aire

200°C durant 12-15 minuts, ruixar lleugerament amb oli abans de cuinar.

Pas a pas

  1. Neteja i talla els carabassons en rodanxes fines.
  2. Seca bé les rodanxes de carabassó amb paper de cuina per a eliminar l’excés d’humitat.
  3. Empolvora les rodanxes de carabassó amb sal i pebre al gust.
  4. Preescalfa la fregidora d’aire a 200°C.
  5. Col·loca les rodanxes de carabassó a la cistella de la fregidora d’aire en una sola capa.
  6. Cuina en la fregidora d’aire preescalfada durant 12-15 minuts o fins que estiguin cruixents i daurades.
  7. Retira del forn i serveix com a acompanyament o entrepà saludable.

Moniatos al forn

Talla els moniatos en trossos petits, condimenta amb espècies com el comí i la paprika, i cuina a la fregidora d’aire.

Llista d’ingredients

  • Moniatos
  • Comí
  • Paprika
  • Sal i pebre al gust

Temps de preparació

10 minuts

Temperatura i temps de cocció a la fregidora d’aire

190°C durant 25-30 minuts, ruixar lleugerament amb oli abans de cuinar

Pas a pas

  1. Neteja i pela els moniatos , i talla’ls en trossos petits.
  2. En un bol gran, barregeu els moniatos amb comí, paprika, sal i pebre al gust.
  3. Preescalfeu la fregidora d’aire a 190°C.
  4. Col·loca els moniatos condimentats a la cistella de la fregidora d’aire en una sola capa.
  5. Cuina en la fregidora d’aire preescalfada durant 25-30 minuts o fins que estiguin tendres per dins i daurades per fora.
  6. Retira del forn i serveix-los com a guarnició o com a plat principal amb una salsa de la vostra elecció.
  7. Cuina en la fregidora d’aire preescalfada durant 12-15 minuts o fins que estiguin cruixents i daurades.
  8. Retira del forn i serveix-les com a acompanyament de la teva proteïna preferida (lluç al forn, ous a la planxa, pollastre maridat…).

I això és tot! Amb aquesta guia completa sobre com cuinar amb una fregidora d’aire per a dietes baixes en greix, estàs llest per a explorar un món de possibilitats culinàries saludables i delicioses.

Recorda que una dieta equilibrada és clau per a mantenir un estil de vida saludable, i la fregidora d’aire pot ser la teva aliada en aquest viatge. Experimenta amb diferents ingredients, condiments i tècniques de cocció per a descobrir les teves receptes favorites i sorprendre el teu paladar amb sabors increïbles.
Estàs llest? No esperis més i aprofita al màxim la teva fregidora d’aire per a crear plats deliciosos, nutritius i baixos en greix que delectaran a tots en la taula! Si t’ha agradat aquesta guia, no dubtis a compartir-la amb els teus amics i familiars perquè també puguin gaudir dels beneficis de cuinar amb una fregidora d’aire.

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Vols 5€ de descompte?

Apunta’t a la nostra Newsletter i rebràs un codi promocional i grans ofertes exclusives…