la Sirena et cuida

El blog de cuina i alimentació de la Sirena

Contingut

Altres entrades

Troba l’equilibri entre el “tapeo” i la vida saludable!

Tapeo saludable
Les millors opcions per acompanyar aquests àpats a l’estiu són les infusions fredes i l’aigua.

Si t’encanta menjar tapes però intentes seguir una dieta equilibrada amb uns hàbits d’alimentació saludables, l’arribada de l’estiu pot generar-te el dubte sobre com combinar ambdues coses. Però no has de preocupar-te: fer unes tapes i els hàbits saludables són totalment compatibles. El truc és escollir els aliments i begudes que millor ens convinguin, segons les nostres necessitats i el ritme de consum de calories que requereix el nostre dia a dia. Et donem alguns consells perquè gaudeixis d’unes tapes saludables aquest estiu!

Inclou menys pa a les teves tapes

El pa és un aliment saludable, malgrat que és aconsellable limitar-se a una o dues llesques durant l’àpat. I encara que estem acostumats a menjar-lo amb les tapes, és molt més sà substituir-lo per crudités de verdures (pastanaga, cogombre, api, pebrot, etc.), pa de sègol o de blat sarraí i galetes d’arròs. Limitaràs l’aportació calòrica i augmentaràs la ingesta de fibra i vitamines.

Tria aliments saludables

Revoltillo tapa
Procura escollir les tapes que continguin major quantitat de verdures.

Els pebrots, el tomàquet, el carbassó, el bròquil… en general, totes les verdures i hortalisses són la base d’una alimentació saludable. Per això, procura escollir les tapes que continguin major quantitat de verdures, així com aquelles que incloguin peixos i mariscs com l’anxova, el salmó, les gambes, la sardina, el pop, els musclos o la tonyina, entre altres.

Evita els fregits i les salses

Per a limitar la ingesta de calories i greixos durant el “tapeo”, intenta escollir tapes crues, cuites al vapor, bullides, al forn o a la planxa; i evita, sempre que sigui possible, els fregits i arrebossats. A més, també és necessari tenir en compte que les tapes amb salses com la maionesa o la salsa rosa acostumen anar associades als plats fregits, que en el seu conjunt no són aliments equilibrats. T’animem a substituir les salses tradicionals per altres a base de verdures, oli d’oliva, iogurt, plantes aromàtiques i espècies.

Tapa salmón
Intenta escollir tapes crues, cuites al vapor, bullides, al forn o a la planxa.

El vi i la cervesa, millors opcions que els refrescs

Les millors opcions per acompanyar aquests àpats a l’estiu són les infusions fredes i l’aigua. No obstant això, també pots optar per la cervesa, especialment la sense alcohol, o el vi. Són els refrescs, que contenen grans quantitats de calories buides i gas, les begudes que s’aconsella evitar.

Combina l’alimentació i l’exercici

Chica haciendo ejercicio
Aprofita el bon temps per sortir a fer exercici.

Malgrat que els “tapeos” estiuencs poden ser perfectament compatibles amb la vida saludable, tingues en compte que la dieta més equilibrada és aquella en la qual les verdures són les protagonistes.

Gaudeix de l’estiu, queda amb els teus éssers estimats i passa moments memorables acompanyats d’unes delicioses tapes, però no oblidis mantenir una bona activitat física que et permeti gaudir d’aquesta època de l’any en un bon estat de salut.

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Vols 5€ de descompte?

Apunta’t a la nostra Newsletter i rebràs un codi promocional i grans ofertes exclusives…