la Sirena et cuida

El blog de cuina i alimentació de la Sirena

Contingut

Altres entrades

T’expliquem com es cuina el bacallà

Parlem d’un dels peixos més presents a la nostra cuina, especialment durant la Quaresma: el bacallà. Un aliment deliciós i nutritiu, que podem preparar en multitud de receptes, en porcions o esqueixat. Recorda que a La Sirena podràs comprar bacallà de la millor qualitat i dessalat, ja a punt per cuinar.

El bacallà és un dels productes més antics i habituals de les cuines del nostre país. Aquest peix habita en mars freds, raó per la qual el pesquem a Islàndia, entre l’Atlàntic Nord-est i el Mar de Noruega, i l’ultracongelem, per garantir que manté tots els seus valors nutricionals i les millors qualitats del peix fresc … i, sense anisakis , ja que la ultracongelació elimina els seus riscos.

A La Sirena trobaràs les millors peces de bacallà perquè puguis presumir de les teves millors receptes. Per a descongelar-lo, només l’hauràs de deixar a la nevera sobre una reixeta. Unes poques hores després, estarà a punt per cuinar-lo a la planxa, fregit, confitat, arrebossat … com més t’agradi! Tan sols necessita entre tres i deu minuts de cocció, encara que això dependrà del gruix de cada peça i del tipus de cocció.

A més, a les nostres botigues també podràs trobar bacallà esqueixat per a que preparis plats exquisits: còctel de marisc, brandada, truites, farcits (per pebrots del piquillo, canelons, carbassons, etc.), sopes i molts altres plats. Inspira’t en receptes com la del tradicional bacallà al pil pil, el bacallà esqueixat sobre piperrada o la deliciosa truita de bacallà.

Com es cuina el bacallà
A La Sirena podràs trobar bacallà esqueixat i ja dessalat al punt.

Els nutrients que conté el bacallà

El bacallà és una excel·lent font de nutrients, ja que ens aporta seleni, vitamina D i omega 3.

És un peix amb poc greix i ple d’àcids grassos omega 3, essencials per a la protecció del sistema cardiovascular i el cor. De fet, una peça de bacallà de 200 grams cobreix el 70% de la quantitat diària recomanada de seleni, així com el 80% de la quantitat diària aconsellada d’omega 3.

Com es cuina el bacallà
El bacallà també és un peix amb alt contingut de proteïna.

Apunta’t al taller de cuina especial bacallà

T’agradaria sorprendre als teus convidats amb un bacallà amb vinagreta d’alvocat i gamba o gratinat sobre patates i espàrrecs? Apunta’t al taller de cuina “especial bacallà”! S’impartirà del 13 de març al 7 d’abril a Madrid, Barcelona, Girona, Tarragona i Terrassa. Les places són limitades, informa-te’n aquí.

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Vols 5€ de descompte?

Apunta’t a la nostra Newsletter i rebràs un codi promocional i grans ofertes exclusives…