la Sirena et cuida

El blog de cuina i alimentació de la Sirena

Contingut

Altres entrades

Què és una gyoza?

pexels-photo-218769
Les gyozas son crestes farcides de carn de porc, gamba, bolets o ¡molts altres sabors!

Cada vegada ens preocupem més per seguir una bona alimentació. Per aquest motiu, ens fixem en la cuina japonesa i les seves saludables receptes. La gyoza és un dels seus plats més populars gràcies a una cocció i uns ingredients que ens regalen un gust realment deliciós. Però, què és una gyoza? T’ho expliquem!

Què és una gyoza?

Un dels aspectes més meravellosos dels viatges i l’intercanvi cultural és la internacionalització de receptes de tot el món. La cuina asiàtica, i especialment la japonesa, ha guanyat popularitat durant els últims anys: el sushi, els fideus, la sopa de miso o els gyozas, entre d’altres, en són els plats estrella.

Però, què és una gyoza? La gyoza, dumpling, jiaozi o mandu és una deliciosa cresta farcida de carn de porc, col xinesa, ceba tendra, gingebre, salsa de soja, oli de sèsam, all, sal i pebre. També es poden farcir de gamba o llagostí, salmó, tonyina, pollastre, vedella, bolets… De fet, com passa amb tants altres plats, hi ha diferents receptes segons el país, la província o fins i tot l’estil de cada cuiner. L’elaboració de la massa de les gyoza és molt senzilla, doncs només porta farina i aigua.

Cuina oriental – Què son les gyozas?

La seva peculiar cocció, tant fregides com al vapor, ens regala un gust fresc, una textura cruixent i un aliment molt saludable.

Origen de la gyoza: ¿xinès o japonès?

No podem explicar què és una gyoza sense parlar del seu origen. Sovint, es pensa que la gyoza és originària del Japó perquè aquest és el nom amb el qual és coneguda allà, en la seva adaptació japonesa. Però en realitat és un plat originari de la Xina, on se’l coneix com a jiaozi, i té una elaboració quasi idèntica a la que ja hem explicat.

Com menjar gyoza

Tradicionalment, abans de la cocció al vapor de la gyoza, es fregeix la seva base amb una mica d’oli durant un minut i se li afegeixen entre quatre i cinc cullerades d’aigua, deixant-les coure al vapor durant uns dos minuts. Però també hi ha variants que opten per fregir-les completament, o coure-les només al vapor.

chinese-food-210101_960_720
Tradicionalment, les gyozas es serveixen acompanyades de salsa de soja amb gingebre.

La gyoza és servida acompanyada d’una salsa de soja amb una mica de gingebre ratllat i com a entrant dels plats més típics d’un menú equilibrat, com poden ser l’arròs, les verdures a la planxa o la sopa de miso.

Ara que ja saps què és una gyoza, potser t’han entrat ganes de tastar-les. Si és així, a La Sirena trobaràs aquestes delicioses gyozas de llagostins i hortalisses llestes per coure al vapor i degustar-les a casa teva en tan sols tres minuts. Bon profit!

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Vols 5€ de descompte?

Apunta’t a la nostra Newsletter i rebràs un codi promocional i grans ofertes exclusives…