la Sirena et cuida

El blog de cuina i alimentació de la Sirena

Contingut

Altres entrades

L’origen del pa de gambes o keropok

pan de gambas
El pa de gambes està estretament lligat a la gastronomia indonèsia, malàisia, vietnamita i xinesa. Imatge: See-ming Lee

Descobreix l’origen del pa de gambes, així com diverses idees per impressionar als teus convidats amb salses, acompanyaments, presentacions i arrebossats que pots preparar amb aquest cruixent aperitiu. Però comencem pel principi, creus que el pa de gambes és un producte xinès?

El pa de gambes és un aperitiu o acompanyament tradicional del continent asiàtic, i cada vegada més popular arreu del món gràcies a la seva cruixent i lleugera textura. Pot ser servit sol, amanit amb espècies o salses, com a acompanyament de plats principals o fins i tot picat per arrebossats.

Però quin és l’origen del pa de gambes? T’expliquem la seva procedència, així com algunes idees perquè l’utilitzis de formes innovadores a la cuina.

És xinès el pa de gambes?

pan de gambas
El pà de gambes pot servir-se sol, amanit amb espècies o salses.

Gran part de la població creu que el pa de gambes és d’origen xinès, perquè és un entrant que no falta mai a les cartes dels seus restaurants i, de fet, aquesta comunitat va ser l’encarregada de popularitzar l’aperitiu al nostre país. Però en realitat, el pa de gambes és un plat tradicional de tot el continent asiàtic (especialment de l’Est i Sud-est asiàtic) i també d’Holanda, un país que va adoptar el pa de gambes durant la seva època colonitzadora a Indonèsia i Sri Lanka.

El pa de gambes està estretament lligat a la gastronomia indonèsia (on se’l coneix com krupuk udang), malàisia (keropok udang), vietnamita (banh phong tom) i xinesa (keropok udang). És en aquests països on trobem la major varietat de formes i sabors del famós pa de gambes.

Pa de gambes: per a salses, plats i arrebossats

El pa de gambes es pot consumir sol o especiat amb orenga, coriandre, pebre vermell, curri, cibulet, julivert… Tu tries! Però també podem servir el pa de gambes amb una salsa agredolça, una maionesa, una salsa de tomàquet i pebrots picants o una picada d’oli, all i julivert, entre moltes altres opcions.

pan de gambas
Podem servir el pa de gambes amb una salsa agredolça, una maionesa, una salsa picant, etc.

I a més de servir el pa de gambes com acompanyament d’un peix o una crema (com fem amb les patates xips), també podem picar-lo per fer arrebossats de gambes, llagostins, tires de verdures, etc. De fet, és un producte tan versàtil que també pot acompanyar una tapa o un paté.

Sorprèn als teus convidats amb una original presentació del pa de gamba, amb la que viatjareu a l’exquisit món de la gastronomia oriental. A La Sirena trobaràs altres productes de cuina oriental, com sushi, sashimi, nigiris, gyoza, saltats de fideus i… molt més!

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Vols 5€ de descompte?

Apunta’t a la nostra Newsletter i rebràs un codi promocional i grans ofertes exclusives…