la Sirena et cuida

El blog de cuina i alimentació de la Sirena

Contingut

Altres entrades

S’han acabat les festes. Ara, com et treus aquests quilets de més?

Els àpats de Nadal són hipercalórics.
Els àpats de Nadal són hipercalórics.

Les festes nadalenques són una d’aquelles èpoques en què l’estrès es multiplica. Dinars o sopars amb companys de treball, amb amics, amb la família … Quan arribes al final, ja res és el mateix. Ha canviat l’any i també la teva talla de roba. No n’hi ha prou amb tenir bons propòsits com apuntar-se al gimnàs o tornar a fer esport. Necessites un pla. Aquí et proposem alguns exercicis senzills per posar-te en forma.

Tria la teva opció i pren una decisió sense dubtar

Has decidit calçar-te les bambes i convertir-te en un runner nocturn, apuntar-te definitivament al gimnàs o tornar a trepitjar-lo si fa quatre mesos que estàs pagant els rebuts i no hi vas? Sigui el que sigui, el primer pas és decidir quina d’aquestes opcions vols triar.

En el primer cas, el millor és buscar a algú que t’acompanyi en les teves carreres nocturnes. En els altres dos casos, pots escollir un entrenador personal que et marqui els exercicis a seguir, o tenir clar quins són els que has de fer i aplicar-los.

Comença a córrer, que són dos diez

El running aporta sensacions magnifiques, i a mesura que el practiques et sents molt millor.
El running aporta sensacions magnifiques, i a mesura que el practiques et sents molt millor.

En aquest cas, el més complicat serà trobar un company per fer fúting. Aquesta paraula, tan popular fa anys, ha anat sent substituïda per altres més correctes en anglès, com jogging o, darrerament, running.

No necessites molta tècnica. Només paciència i un recorregut en què puguis marcar-te distàncies. També pots utilitzar alguna de les moltes apps per al mòbil que pots trobar a Google Play o App Store.

Quedarás fascinado por las opciones y cada día querrás comprobar tu evolución.

Si no tens temps, recorda que es fa camí al caminar

Torna a casa després de la feina caminant, et sentiràs millor tot i encara que no ho creguis, és una bona manera de fer exercici.
Torna a casa després de la feina caminant, et sentiràs millor tot i encara que no ho creguis, és una bona manera de fer exercici.

Si tens la sort de tenir el teu treball a una distància de casa assumible, pots deixar el cotxe, la moto o l’autobús i recórrer diàriament aquesta distància caminant. Potser estiguis acostumat a aprofitar el temps fins a l’últim segon, però segurament això sigui una font d’estrès.

Calcula quant temps trigues caminant, a raó d’uns 10 minuts per quilòmetre, més o menys. Sense presses. Si decideixes anar vaguejant, mirant aparadors o entrant en alguna llibreria pel camí, no passa res.

El més important és que t’ho prenguis amb calma. Arribaràs a casa amb un punt extra de relaxació.

El gimnàs, el gran repte per als que no tenen temps

Tant si ja tens solucionat el tràmit de la inscripció com si no, la decisió de passar el llindar del gimnàs requereix estar disposat a dedicar-hi temps.

Si se t’ha anat la mà amb els aliments calòrics típics que es consumeixen a les festes nadalenques, segur que has guanyat un parell de quilets.

Si ets dels que ja estan habituats a l’exercici físic, pots passar directament a exercicis que impliquen alt consum energètic: spinning, saltar a la corda, “sentadillas” … Al final, del que es tracta és de cremar calories. Amb aquests exercicis i amb la freqüència adequada, ho aconseguiràs.

Per novells: com començar al gimnàs

L’exercici al gimnàs no te perquè ser avorrit. Quan hi trobis el teu lloc, començaràs a gaudir-ne!
L’exercici al gimnàs no te perquè ser avorrit. Quan hi trobis el teu lloc, començaràs a gaudir-ne!

És la primera gran decisió de l’any per a molts ¿M’apunto al gimnàs? Un cop fet, només cal ser constants. Però amb moderació.

L’ideal és començar amb un parell de dies i 45 minuts per sessió. Un monitor et programarà els exercicis adequats. Segurament començaràs amb la tonificació en aparells i aniràs incorporant altres durant els dos primers mesos.

Un cop superat aquest període, si li has agafat el gustet, pots incrementar els dies que li dediquis al teu entrenament.

Acompanya la teva elecció amb un canvi d’hàbits, tant en l’alimentació com en detalls de la teva vida diària. La recompensa és un estil de vida saludable, amb exercici i una dieta equilibrada i sana. Si vols rebre consells com aquest, receptes i trucs al teu correu, subscriu-te a la nostra newsletter.

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Vols 5€ de descompte?

Apunta’t a la nostra Newsletter i rebràs un codi promocional i grans ofertes exclusives…