la Sirena et cuida

El blog de cuina i alimentació de la Sirena

Contingut

Altres entrades

Tres receptes originals amb verdures pels més petits

T'esperen unes receptes molt divertides i nutritives!
T’esperen unes receptes molt divertides i nutritives!

Tot i que en ocasions sembli un repte aconseguir que els nens mengin verdures, amb una mica de creativitat resulta molt més fàcil convèncer-los. Una presentació divertida pot animar-los a menjar, i utilitzar ingredients colorits aconseguirà captar la seva atenció.

Existeixen una infinitat de plats amb verdures que són senzills d’elaborar i molt divertits per als nens. I si a més utilitzes verdures congelades per a la seva preparació, disposaràs de dos grans avantatges: estalviaràs temps i podràs treure profit a totes les verdures, sense esperar a la temporalitat característica de cadascuna d’elles.

Descobreix les tres delicioses receptes amb verdures congelades que et proposem per a amenitzar aquests darrers dies d’estiu, i sorprèn als petits de la casa!

La divertida serp d’espàrrecs

Ingredients

-Quatre fulles de pasta fil·lo

-300 grams d’espàrrecs de marge congelats

-200 grams de pèsols congelats

-80 grams de cacauets

-80 grams de blat de moro

-1 cullerada de canyella

-1 cullerada d’oli d’oliva

-1 polsim de sal

-Mantega al gust

Amb la presentació tan original d’aquest plat, els nens estaran encantats d’asseure’s a menjar. Per a la seva elaboració, salta els espàrrecs a la paella amb una mica d’oli d’oliva. Una vegada estiguin tous, talla’ls en trossos petits i afegeix els pèsols congelats, un polsim de sal i la cullerada de canyella. Després d’uns minuts afegeix el blat de moro, deixa’l cuinar uns segons i posteriorment afegeix els cacauets, torrats prèviament en una altra paella.

Mentre es preescalfa el forn a 180º, estira les quatre fulles de pasta fil·lo sobre un paper de forn. Al centre de cada fulla col·loca el farciment de verdures de manera que es pugui enrotllar. Després, perquè quedi en forma de serp, col·loca els rotlles un darrere l’altre en forma d’espiral. Afegeix sobre la pasta mantega fosa al gust, forneja durant 15-20 minuts i tindràs el teu plat llest!

Espaguetis de mongetes amb pernil i formatge

Ingredients

-200 grams de mongeta tendra congelada

-400 grams de farina de blat

-4 rovells d’ou

-1 brick de tomàquet fregit

-200 grams de pernil serrà en daus

-Formatge parmesà en pols

-Un polsim de sal

Per a elaborar aquest deliciós plat, el primer pas és liquar les mongetes verdes reservant el líquid. Després, prepara un volcà de farina i les mongetes liquades sobre uns fogons, deixant un buit al centre en el qual afegiràs els quatre rovells, un polsim de sal i una mica del líquid de les mongetes verdes. Quan obtinguis una massa compacta que no s’enganxi, reserva durant mitja hora a la nevera.

Posteriorment, talla la massa en quatre parts i amassa cadascuna d’elles amb un corró fins que aconsegueixis que quedin planes per ficar-les a la màquina de pasta, i tallar-les en forma d’espagueti. D’altra banda, col·loca una olla amb aigua i un polsim de sal al foc, quan l’aigua bulli introdueix la massa tallada i deixa cuinar durant 3-4 minuts. Després d’aquest temps, introdueix la massa tallada en un bol amb aigua freda i gels per tallar la cocció.

D’altra banda, salta el pernil a una paella, agrega el tomàquet fregit i mantingues el foc suau perquè s’escalfi i cuini per complet. Finalment, escorre bé la pasta i afegeix la salsa preparada amb un toc de formatge parmesà al gust. Aquest deliciós plat conté tots els nutrients necessaris per als nens!

Quesadilla d’espinacs

Ingredients

-4 tortillas mexicanes

-200 grams d’espinacs congelats

-120 grams de mozzarella ratllada

-80 grams de pernil serrà en daus

-Oli d’oliva al gust

Aquesta quesadilla d’espinacs és perfecta per a qualsevol sopar o àpat a l’estiu. Per preparar-la, col·loca una olla amb aigua al foc, i quan estigui bullint, afegeix els espinacs congelats i deixa’ls cuinar durant 2-3 minuts per després deixar escórrer i reservar.

Preescalfa el forn a 180º i, mentrestant, salta els trossets de pernil en una paella. Estira les tortillas en una safata i afegeix els espinacs al centre de cadascuna amb una mica de formatge ratllat per damunt i els daus de pernil. Finalment, doblega per la meitat i introdueix en el forn fins a aconseguir que es fongui per complet el formatge, i serveix decorant amb una mica de tomàquet!

Les verdures congelades són una peça clau en la nutrició de les persones, i amb l’objectiu de fomentar el seu consum i conscienciar a la societat sobre la necessitat d’incorporar aquests aliments en la dieta diària com a hàbit de vida saludable, l’ Asociación Española de Fabricantes de Vegetales Congelados, ASEVEC, té en marxa un espai a Internet que permet conèixer amb profunditat i rigor el món de les verdures ultra congelades.

A la pàgina web es pot veure des del procés de fabricació de les verdures congelades, les zones espanyoles on es recullen les diferents varietats, consells de salut i fins al seu millor tractament i ús a la cuina per elaborar deliciosos plats.

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Vols 5€ de descompte?

Apunta’t a la nostra Newsletter i rebràs un codi promocional i grans ofertes exclusives…