la Sirena et cuida

El blog de cuina i alimentació de la Sirena

Contingut

Altres entrades

Slow food: el menjar saludable i fet a casa per a tota la família

El moviment slow food és un estil de vida que aposta per l'alimentació conscient.
El moviment slow food és un estil de vida que aposta per l’alimentació conscient.

El moviment slow food s’ha popularitzat a tot el món com una nova filosofia que prioritza el plaer pel menjar unit a la sostenibilitat dels models de consum. I és que actualment les presses, el treball, la vida majoritàriament urbana i l’estrès poden impedir-nos gaudir del menjar.

La tornada de les vacances és un bon moment per recuperar uns hàbits saludables quant a l’exercici diari i a l’alimentació de tota la família.

Aquest moviment engloba agricultors, productors, comerciants, gastrònoms i restauradors.
Aquest moviment engloba agricultors, productors, comerciants, gastrònoms i restauradors.

Què és el moviment Slow Food?

Va ser a finals dels 80 quan a Itàlia molts professionals de la restauració i l’agricultura van voler contrarestar l’obertura de cadenes de fast food a ciutats com Roma. I ho van fer reivindicant i promovent el menjar a partir de productes naturals, les receptes locals, els sabors exquisits i l’alimentació sense presses.

Aquesta reivindicació es va anar estenent a altres països fins que a l’any 2004 es va reconèixer oficialment a Slow Food com una organització sense ànim de lucre en col·laboració amb l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació (FAO). Aquest moviment engloba agricultors, productors, comerciants, gastrònoms i restauradors que treballen per a una alimentació més saludable amb respecte a la biodiversitat i la sostenibilitat del planeta.

Els restaurants slow food ofereixen propostes gastronòmiques de productes artesans i ecològics.
Els restaurants slow food ofereixen propostes gastronòmiques de productes artesans i ecològics.

Slow Food als restaurants i a casa

Actualment, a ciutats de tot el país podem trobar diferents restaurants que practiquen aquesta filosofia en els seus plats. Aquests locals solen basar les seves propostes gastronòmiques en productes artesans, ecològics i plant-based, és a dir, “a base de plantes”. Asseguren que no es tracta només d’una nova forma de cuinar, sinó d’un estil de vida que aposta per l’alimentació conscient i en la qual es fomenta la degustació sense presses de productes locals i saludables.

No obstant això, el moviment Slow Food no està renyit amb la globalització, i els seus experts també accepten el transport de certs productes fins a zones en les quals no es troben disponibles. Així mateix, adverteixen que l’anomenada economia Quilòmetre Zero no sempre és fàcil per als restaurants de les grans ciutats. Per això, és important que fomentem el cultiu de plantes i hortalisses a casa, també perquè així introduirem bons hàbits als més petits de la casa.

¡Aposta pel moviment slow food!
¡Aposta pel moviment slow food!

Cada vegada és més fàcil trobar ofertes culinàries que aposten per aquesta filosofia, però no hi ha millor lloc per practicar el moviment Slow Food que a casa. Menjar i cuinar a la llar és una excel·lent forma que els nostres fills adquireixin més nutrients, tot preparant menjars saludables per a tota la família, recordant sempre la importància de menjar a poc a poc, mastegant ben i asseguts en la taula.

Aposta pel moviment Slow Food!

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Vols 5€ de descompte?

Apunta’t a la nostra Newsletter i rebràs un codi promocional i grans ofertes exclusives…