la Sirena et cuida

El blog de cuina i alimentació de la Sirena

Contingut

Altres entrades

Aprofita les vacances per començar aquestes tècniques de meditació

Regala't 30 minuts de relaxació diaris seguint els nostres consells!.
Regala’t 30 minuts de relaxació diaris seguint els nostres consells!.

La frenètica activitat diària ens obliga a mantenir-nos mentalment atrafegats les 24 hores del dia. No obstant això, per relaxar-nos i mantenir-nos equilibrats, és necessari relaxar la ment i el cos, trobant moments en els quals poder pensar en nosaltres mateixos, especialment durant les vacances.

Una de les millors maneres d’aconseguir-ho és practicar la meditació uns 30 minuts al dia. Són varis els estudis que corroboren que la meditació pot reduir els símptomes de l’ansietat i la depressió, així que no està de més que puguis realitzar meditació quan et vingui de gust. Per a això, hem recopilat els passos bàsics perquè meditis sempre que vulguis, fins i tot estant de vacances.

Segueix aquests passos per meditar i relaxar-te durant les vacances

La meditació et proporciona molts més beneficis dels que imagines.
La meditació et proporciona molts més beneficis dels que imagines.

En primer lloc, has de buscar un moment en el qual puguis desconnectar i estar amb tu mateix. Troba un lloc acollidor i tranquil, no fa falta que sigui casa teva però si estàs en un lloc tancat, és aconsellable buscar una llum tènue i una música suau, amb la qual et trobis a gust i relaxat. D’altra banda, si tens la sort d’estar prop d’un bosc o d’un espai obert natural, no necessitaràs música perquè la pròpia naturalesa te la proporcionarà.

Una vegada estiguis en l’ambient adequat, asseu-te al terra amb l’esquena recta, respirant profundament, mantenint cadascuna de les parts del cos relaxades i procurant lliurar-nos de totes les tensions. A continuació, tria un punt fix enfront teu per mantenir-hi la mirada i desfer-te de tota distracció.

Asseu-te al terra amb l'esquena recta, respira profundament i allibera les tensions acumulades.
Asseu-te al terra amb l’esquena recta, respira profundament i allibera les tensions acumulades.

Ara, deixa que els teus pensaments flueixin sense retenir-los, jutjar-los o crear-los. Es tracta de mantenir-se impassible i estable, conscientment relaxat observant els pensaments que t’assaltin. A continuació, hauràs de pensar i evocar imatges o conceptes positius per a tu, visualitzant-los i retenint-los durant uns instants.

Per acabar, tanca els ulls i busca el silenci complet. Mentre ho fas, relaxa cadascuna de les parts del teu cos, pensant també en dits, parpelles, coll, espatlles, boca, mandíbula o nas, entre d’altres.

Si després dels primers dies notes beneficis al teu cos, no dubtis en seguir-la practicant.
Si després dels primers dies notes beneficis al teu cos, no dubtis en seguir-la practicant.

El cert és que si notes que hi trobes beneficis, hauries de practicar la meditació sovint. Els seus efectes a curt termini, es manifestaran al cap d’un temps. Notaràs com espantaràs l’ansietat i et lliuraràs de tensions provocades per l’estrès diari. Prova la meditació i mantingues el teu equilibri!

One Response

  1. Dilluns mateix m’hi poso, moltes gracies pels consells, ho necessito, tinc grans dosis d’ansietat provocades per la pròpia salut i la dels meus familiars.
    Molt agraïda.

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Vols 5€ de descompte?

Apunta’t a la nostra Newsletter i rebràs un codi promocional i grans ofertes exclusives…