la Sirena et cuida

El blog de cuina i alimentació de la Sirena

Contingut

Altres entrades

El temps de cocció del bròquil

Prepara una deliciosa truita de bròquil!
Prepara una deliciosa truita de bròquil!

Cada vegada més persones cuiden la seva alimentació diària i prenen consciència de l’estreta relació que hi ha entre la nostra dieta i la nostra salut. La medicina ha demostrat el gran poder de l’alimentació a l’hora de guarir afeccions, així com prevenir-les i mantenir una bona salut. Però, hi ha realment aliments que guareixen? Parlem del bròquil i el seu temps de cocció!

Per què és curatiu el bròquil?

La medicina ha demostrat el gran poder de l'alimentació a l'hora de guarir afeccions.
La medicina ha demostrat el gran poder de l’alimentació a l’hora de guarir afeccions.

El bròquil és un vegetal que forma part de les anomenades crucíferes, també anomenades brassicàcies, un grup al que també pertanyen la coliflor, la col, les cols de Brussel·les, els naps, els créixens, la pak choi, el rave, la col llombarda, la mostassa o el wasabi, entre altres.

Les brassicàcies tenen un alt contingut en isotiocianats, dels quals un dels més important és el sulforafà, un compost que es troba en grans quantitats en el bròquil. Es tracta d’un agent considerat com un dels 40 anticancerígens més prometedors segons l’Institut Nacional del Càncer dels Estats Units. Aquest és el major inductor natural dels enzims que ens protegeixen de radicals lliures i, a més, ofereix beneficis per a múltiples tractaments de diferents malalties.

Un aliment ideal per a la salut de tota la família!
Un aliment ideal per a la salut de tota la família!

Quant al seu valor nutricional, el bròquil és pobre en greixos i en sodi, mentre que és ric en fibra, àcid fòlic i vitamina C. Un aliment ideal per a la salut de tota la família!

Aquest és el temps de cocció del bròquil

A l’hora de cuinar-lo, aquest vegetal ofereix una gran varietat de possibles receptes per degustar-lo. Quan el compris has de ser conscient que hauràs de rentar-lo bé abans de cuinar-lo, i que es tracta d’un aliment molt efímer, doncs si el compres fresc, hauràs de consumir-lo en un màxim de 3 dies.

A l'hora de cuinar-lo, aquest vegetal ofereix una gran varietat de possibles receptes per degustar-lo.
A l’hora de cuinar-lo, aquest vegetal ofereix una gran varietat de possibles receptes per degustar-lo.

Per contra, el bròquil congelat permet disposar d’aquest saludable aliment quan vulguis, a qualsevol moment de l’any i en les millors condicions. Només hauràs d’escollir la recepta que vulguis preparar i el mètode de cocció que prefereixis. Nosaltres t’aconsellem coure el bròquil al vapor, bullit o al microones. Afegeix el bròquil a aigua bullint o cuina’l al vapor entre 3 i 4 minuts.

En canvi, per cuinar-lo al microones, solament haurem d’introduir la quantitat desitjada en un recipient, tapar-ho amb la tapa de microones i deixar cuinar entre 4 i 5 minuts. També és deliciós provar-lo cru en amanides doncs té una textura més cruixent, fresca i diferent.

El bròquil congelat permet disposar d'aquest saludable aliment quan vulguis.
El bròquil congelat permet disposar d’aquest saludable aliment quan vulguis.

A la Sirena pots trobar tres varietats de bròquil. Totes elles contenen bròquil de gran qualitat que es cuina directament congelat. I si et preocupa la salut i el medi ambient, la millor opció és comprar el bròquil bio, procedent d’agricultura 100% ecològica.

Inclou aquest gran aliment als teus àpats!

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Vols 5€ de descompte?

Apunta’t a la nostra Newsletter i rebràs un codi promocional i grans ofertes exclusives…