la Sirena et cuida

El blog de cuina i alimentació de la Sirena

Contingut

Altres entrades

Les tendències gastronòmiques de Formentera

La gastronomia d’aquesta illa està altament influenciada per la seva naturalesa marítima.
La gastronomia d’aquesta illa està altament influenciada per la seva naturalesa marítima.

Formentera s’ha convertit en un dels destins preferits del nostre país. Aquesta illa, d’aspecte distretament chic i amb cert regust hippie, compta també amb una cuidada gastronomia mediterrània i de fusió. T’expliquem com són alguns dels ingredients i plats més característics de l’Illa Pitiüsa!

Un mar de productes de qualitat

Com és natural, la gastronomia d’aquesta illa està altament influenciada per la seva naturalesa marítima. La vida insular ha permès el naixement de plats tradicionals com el peix sec, el llamàntol amb ous i patates, el fregit de pop, la rajada guisada amb ametlles, els calamars a la bruta, el sofregit pagès o el bullit de peix, entre d’altres.

Els milers de visitants anuals de Formentera queden enamorats per la bellesa d'aquesta illa.
Els milers de visitants anuals de Formentera queden enamorats per la bellesa d’aquesta illa.

El salaó és un dels mètodes més utilitzats per a la degustació del peix, donant lloc a receptes com l’amanida pagesa o la coca de pebrot. Però Formentera també és coneguda per la seva sal líquida, un producte d’alta qualitat amb un valor varies vegades superior al d’altres sals.

Pel que fa a les opcions més dolces, el flaó (pastís de formatge), la salsa Mossona, la mel autòctona i les figues assecades al sol i amanides amb farigola o fonoll són només alguns dels plats més suculents que no has de deixar de tastar.

El salaó és un dels mètodes més utilitzats per a la degustació del peix.
El salaó és un dels mètodes més utilitzats per a la degustació del peix.

De la tradició a les estrelles Michelin

Els milers de visitants anuals de Formentera queden enamorats per la bellesa d’aquesta illa, així que no és estrany que alguns d’ells decideixin establir-se als seus pintorescs pobles. Com a resultat, la cuina tradicional mediterrània de Formentera ha estat enriquida amb tocs de fusió procedents d’altres països europeus, i fins i tot d’altres continents. També està acuradament lligada als productes de la millor qualitat i agricultura ecològica.

A més, tota aquesta oferta gastronòmica està complementada pel vi produït a les nombroses bodegues que podem trobar a Formentera. Malgrat les seves petites dimensions, passejant per aquesta illa gaudiràs de locals de tot tipus: chiringuitos a peu de platja, locals que combinen l’alimentació healthy amb la decoració més chill out, i fins i tot restaurants premiats amb estrelles Michelin.

A més, tota aquesta oferta gastronòmica està complementada pel deliciós vi.
A més, tota aquesta oferta gastronòmica està complementada pel deliciós vi.

Què et sembla? T’animes a realitzar un viatge cap a les platges paradisíaques i els sabors mediterranis que s’amaguen a Formentera?

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Vols 5€ de descompte?

Apunta’t a la nostra Newsletter i rebràs un codi promocional i grans ofertes exclusives…