la Sirena et cuida

El blog de cuina i alimentació de la Sirena

Contingut

Altres entrades

T’expliquem com fer un arròs negre inoblidable

Recorda que si no disposes del temps necessari per a preparar aquesta exquisida recepta, a la Sirena trobaràs un arròs negre ja preparat .
Recorda que a la Sirena trobaràs un arròs negre ja preparat .

L’arròs negre és una de les receptes de cuina mediterrània que més agraden, tot i que per aconseguir un resultat deliciós són necessaris alguns petits trucs que has de conèixer. Però si els segueixes, aconseguiràs cuinar un plat exquisit del que els teus comensals en parlaran durant molt temps. A la Sirena et recomanem seguir una recepta amb pocs ingredients, encara que d’una gran qualitat.

Tria bé els ingredients per al teu arròs negre!

La nostra proposta de recepta d’un arròs negre per a quatre persones inclou:

– 400 gr. d’arròs rodó

– 3 calamars nets La Sirena

– 1 sípia neta La Sirena

– 4 bossetes de tinta de sípia La Sirena

– 200 gr de ceba trossejada la Sirena

– 1 pebrot verd

– 3 tomàquets

– 2 dosis d’all trossejat La Sirena

– 1 got de vi blanc

– 6 porcions de fumet de peix de roca La Sirena (per 2 litres d’aigua)

– Oli d’oliva verge extra

– Sal

Per aquesta recepta necessitaràs 3 calamars congelats la Sirena.
Per aquesta recepta necessitaràs 3 calamars nets la Sirena.

Com es prepara l’arròs negre

La nit abans deixem descongelar la sípia i els calamars a la nevera, sobre una reixeta.

Per començar, piquem el pebrot i el tomàquet en trossos molt fins i ho reservem. Escalfem aigua amb les porcions de fumet. En una paella afegim un rajolí d’oli d’oliva i, quan estigui calent, saltem la sípia, prèviament trossejada, durant uns cinc minuts.

Afegim la ceba, directament congelada, i el pebrot i mantenim la cocció durant uns cinc minuts. Afegim les dosis d’all, directament congelades,  i els calamars tallats. Ho ofeguem uns minuts i, finalment, afegim el tomàquet trossejat. Donem punt de sal i deixem que es cuini tot durant uns cinc minuts més.

Diluïm la tinta en un bol amb dues cullerades d’aigua calenta i afegim la barreja a la paella. Afegim l’arròs i el sofregim, sense deixar de remenar, durant uns dos minuts aproximadament. També afegim el vi blanc i deixem que s’evapori. Tot seguit, cobrim l’arròs amb la meitat del fumet de peix i deixem que bulli i que es cuini durant uns 8 minuts, moment en què afegim la resta del fumet. Baixem el foc i continuem la cocció a foc mitjà durant uns altres 6 minuts més o fins que l’arròs tingui el punt desitjat.

Aportarà un toc de color servir-ho amb mitja llimona.
Aportarà un toc de color servir el plat amb mitja llimona.

Ja només quedarà tastar l’arròs per assegurar-nos que està al punt de sal ideal. A més, aportarà un toc de color servir-ho amb mitja llimona tallada i un sabor deliciós si s’acompanya d’una salsera amb allioli.

Finalment, recorda que si no disposes del temps necessari per a preparar aquesta exquisida recepta, a la Sirena trobaràs un arròs negre ja preparat amb ingredients de gran qualitat, que només hauràs d’escalfar uns minuts a la paella per gaudir-lo. T’encantarà!

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Vols 5€ de descompte?

Apunta’t a la nostra Newsletter i rebràs un codi promocional i grans ofertes exclusives…