la Sirena et cuida

El blog de cuina i alimentació de la Sirena

Contingut

Altres entrades

Sabies que menjar sa pot ajudar a que siguis més feliç?

Menjar sa i portar una alimentació equilibrada no només beneficia la teva salut física, sinó que també té un impacte positiu al teu benestar emocional i mental.

La relació entre la dieta i la salut mental cada vegada és més evident, i els estudis demostren que una dieta saludable pot ajudar-te, ja no només a sentir-te més feliç, també a reduir els símptomes de la depressió i l’ansietat, i a millorar la teva qualitat de vida en general.

El fet d’alimentar-se a base de productes saludables proporciona al cos els nutrients necessaris per a un funcionament correcte del cervell i del sistema nerviós, i això té un efecte directe a l’estat d’ànim.

Per exemple, els àcids grassos omega-3, que es troben a peixos com el salmó i el bacallà, són essencials per a la salut cerebral i estan relacionats amb una reducció del risc de depressió i ansietat. Els estudis també suggereixen que la vitamina D, que es troba en aliments com els bolets, o en peixos com les sardines, pot tenir un paper important en la prevenció de trastorns de l’estat d’ànim, com ara la depressió.

A més, en menjar aliments saludables és molt probable que augmentem els nivells d’energia i reduïm la fatiga, cosa que també ajudarà a influir en l’estat d’ànim. Els aliments rics en carbohidrats complexos, com ara les verdures, són alguns dels que proporcionen una energia més duradora.

En resum, portar una alimentació saludable i equilibrada pot tindre múltiples beneficis per al benestar emocional i mental. A més de proporcionar al cos els nutrients necessaris per al funcionament correcte del cervell i el sistema nerviós.

Tot i això, és important recordar que l’alimentació no és l’única variable que influeix en la salut mental, cada persona és un cas diferent i en la tessitura de tenir problemes emocionals o mentals, el millor és buscar ajuda professional.

Esperem que us hagi agradat el contingut d’aquesta entrada. Si voleu més informació relacionada amb productes, receptes i altres temes del món de l’alimentacióvisiteu la resta d’entrades del nostre blog.

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Vols 5€ de descompte?

Apunta’t a la nostra Newsletter i rebràs un codi promocional i grans ofertes exclusives…