la Sirena et cuida

El blog de cuina i alimentació de la Sirena

Contingut

Altres entrades

Peix blau o blanc? Descobreix les principals diferències

Com ja sabeu, el peix és un aliment indispensable a la nostra dieta mediterrània, un més dels elements perquè aquesta sigui saludable i equilibrada. Però… saps quina diferència hi ha entre el peix blanc i el peix blau? Avui ho descobrirem.

On viuen?

Els peix blau, com la tonyina o el salmó, el trobem en profunditats mitjanes o fins i tot prop de la superfície, i acostuma a ser molt actiu.

El trobem sobretot a l’oceà atlàntic, proper a la costa americana, europea i africana. També es pot trobar en abundància a la Mediterrània, o a l’oceà l’índic, a prop d’Austràlia.

Els peix blanc, com el rap, el bacallà o el lluç, el podem veure més aviat a les profunditats dels grans oceans, i a diferència dels blancs, es caracteritza per ser molt sedentari.

Tenen la mateixa forma?

És complicat diferenciar fàcilment un peix blanc d’un blau per la forma. Tot i això, hi ha un element que ens ajudarà a fer aquesta distinció, la cua. Mentre que el peix blau té forma de fletxa, la del peix blanc tendeix a ser més recta o arrodonida.

De fet, la forma de la cua dels peix blau va relacionada amb el fet que sigui més actius.

Hi ha paritat en quant a les grases i els continguts nutricionals?

Aquí és on veiem la principal diferència entre tots dos, la qual també té a veure amb el que hem comentat fins ara.

Els peix blau, pel fet de ser molt més actiu, aporta més contingut energètic i acumula més quantitat de greix als seus músculs, els qual és cardiosaludable, com l’Omega-3.

Els peix blanc té menor quantitat de greix i calories, però en canvi aporta més valor en proteïnes.

Tot i les diferències entre tots dos, cal destacar que tant un com l’altre aporten tot tipus de vitamines i greixos de qualitat.

A la Sirena apostem molt fort pels dos tipus de peixos, congelant-los en el moment de la pesca perquè en consumir-los no es perdin les característiques nutricionals tan beneficioses per a la nostra salut.

A més, són peixos que combinen molt bé amb altres productes, per la qual cosa tenim moltes receptes que poden delectar qualsevol paladar.

Esperem que us hagi agradat el contingut d’aquesta entrada. Si voleu més informació relacionada amb receptes, productes i altres temes del món de l’alimentacióvisiteu la resta d’entrades del nostre blog.

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Vols 5€ de descompte?

Apunta’t a la nostra Newsletter i rebràs un codi promocional i grans ofertes exclusives…