la Sirena et cuida

El blog de cuina i alimentació de la Sirena

Contingut

Altres entrades

Cuida’t a l’estiu amb les postres gelades de verdures!

batidos-de-fruta

Immersos a l’estiu, tots sabem que el gelat és un dels aliments estrella d’aquesta època de l’any. Llavors, per què no tastar un gelat de verdures congelades, realitzat a casa i amb ingredients totalment naturals? A més, ho podràs preparar en pocs minuts!

Existeixen una gran varietat de vegetals que ens ofereixen la possibilitat d’alimentar-nos cada dia de forma sana i equilibrada. Menjar de manera saludable no significa renunciar a petits plaers com els dolços o els gelats. Així, són molts els plats que es poden elaborar amb verdures: entrants, plats més lleugers, plats principals i, per descomptat, els postres!

Tasta aquestes postres i berenars!
Tasta aquestes postres i berenars!

Podem trobar nombroses receptes per elaborar postres amb verdures, perfectes per a l’estiu, lleugeres i saludables. Avui et compartim tres idees!

Gelat de pal d’espinacs, orxata de xufla i alvocat

Prova el gelat de pal d'espinacs, orxata de xufla i alvocate!
Prova el gelat de pal d’espinacs, orxata de xufla i alvocate!

Ingredients:

-250 g. espinacs congelats

-1 alvocat congelat

-1/2 litre d’orxata de xufla

-Suc de llimona

-Sucre

-Sal

Elaboració:

Amb ajuda d’un got batedor, fiquem tots els ingredients sense descongelar i barregem bé fins aconseguir que tots els sabors s’uneixin harmònicament. Tastem i corregim de sucre o d’orxata de xufla segons el gust.

Fiquem la nostra mescla en uns motlles de gelat de pal i congelem un mínim de quatre a sis hores.

Una vegada transcorregut aquest temps, ja estan llestos per a ser gaudits!

Sandvitx gelat de cremós de pastanaga i coco

Has tastat el sandvitx gelat de cremós de pastanaga i coco?
Has tastat el sandvitx gelat de cremós de pastanaga i coco?

Ingredients:

-400 g. de pastanagues congelades

-1/2 litre de llet de coco

-Sal

-Sucre

-Galetes tipus María o digestives

Elaboració:

En un got batedor, triturem les pastanagues congelades i crues juntament amb la llet de coco. Afegim un polsim de sal i sucre al gust fins a aconseguir una textura densa. Amb l’ajuda d’un motlle rodó, posem una galeta al fons, emplenem amb la mescla de pastanaga i coco i tapem amb una altra galeta.

Introduïm al congelador durant unes quatre hores.

Gaspatxo de pèsols amb el seu gelat a la menta

Si li afegim una cullera de iogurt grec estarà boníssim!
Si li afegim una cullera de iogurt grec estarà boníssim!

Ingredients:

-500 g. de pèsols petits congelats

-Fulles de menta (al gust)

-Sal

-Aigua

-Pa

-Vinagre de Jerez

-Oli d’Oliva Extra Verge (varietat picual)

Elaboració:

En un got batedor afegim els pèsols sense descongelar, un polsim de sal, mig got d’aigua, el pa (del dia anterior o de motlle) i un rajolinet de vinagre. Barregem.

Quan vegem que queda una textura cremosa, afegim les fulles de menta -al gust- i tornem a afegir-li un altre poc d’aigua. Deixem macerar la mescla almenys un parell d’hores a la nevera perquè agafi bé tots els sabors.

Passat aquest temps tornem a batre, aquesta vegada afegint oli a poc a poc. El punt perfecte del gaspatxo, més o menys líquid, depèn del gust del consumidor. En treballar amb els pèsols congelats, quan hàgim acabat el nostre gaspatxo estarà molt fred i llest per consumir.

No obstant això, per poder aconseguir el nostre plat ‘gelat’ d’estiu, el que farem serà congelar una part d’aquesta mescla.

Quan vulguem gaudir del gaspatxo el presentarem en un plat de sopa, acompanyat d’una bola de gelat de pèsols i unes fulles fresques de menta. Si li afegim una cullera de iogurt grec estarà boníssim!

Es necessari incorporar aquests aliments a la dieta diària com a hàbit de vida saludable.
Es necessari incorporar aquests aliments a la dieta diària com a hàbit de vida saludable.

Les verdures congelades són una peça clau en la nutrició de les persones, i amb l’objectiu de fomentar el seu consum i conscienciar a la societat sobre la necessitat d’incorporar aquests aliments a la dieta diària com a hàbit de vida saludable, l’Asociación Española de Fabricantes de Vegetales Congelados, ASEVEC, té en marxa un espai a Internet, que permet conèixer amb profunditat i rigor el món de les verdures ultracongelades.

A la pàgina web es pot veure des del procés de fabricació de les verdures congelades, les zones espanyoles on es recullen les diferents varietats, consells de salut i fins al seu millor tractament i ús en la cuina per elaborar deliciosos plats.

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Vols 5€ de descompte?

Apunta’t a la nostra Newsletter i rebràs un codi promocional i grans ofertes exclusives…