la Sirena et cuida

El blog de cuina i alimentació de la Sirena

Contingut

Altres entrades

Beneficis i consells de cuinar al vapor

Cuinar al vapor és una tècnica culinària que darrerament ha guanyat popularitat gràcies als seus múltiples avantatges per a la salut i la seva capacitat per emfatitzar el sabor natural dels aliments.

Aquesta metodologia ha estat usada durant segles per diferents generacions i cultures, i es caracteritza per ser una forma senzilla i efectiva de preparar menjars nutritius i deliciosos. En aquest bloc, des de la Sirena, explorarem els avantatges de cuinar al vapor i proporcionarem una guia bàsica sobre com fer-ho correctament.

Alguns dels avantatges de cuinar al vapor:

  1. Manté el sabor i la textura: En no submergir-se ni en aigua ni en oli, provoca que amb aquest tipus de cuinat els sabors naturals es conservin i s’intensifiquin. A més, ajuda a preservar la textura dels aliments, evitant que es tornin massa secs o tous. Les verdures es mantenen cruixents, els peixos adquireixen una textura més delicada i les carns es tornen molt tendres.
  2. Conserva els nutrients: En cuinar al vapor, els nutrients essencials es retenen gràcies al fet que es cuinen suaument en un ambient humit i calent, cosa que provoca que aporti més vitamines i minerals. A diferència d’altres mètodes de cocció, com fregir o bullir, el vapor fa que es perdin menys nutrients solubles en aigua, cosa que ajuda a mantenir la qualitat nutricional del menjar.
  3. Evita els greixos addicionals: El fet de no haver d’afegir greixos com l’oli perquè es cuini el producte, és un gran avantatge, sobretot per a tots aquells que busquen reduir el consum de greixos saturats i calories. Això ajudarà a mantenir un pes saludable i evitar malalties cardiovasculars.
  4. Preserva els colors: El vapor conserva els colors vius dels aliments, cosa que a més de resultar atractiu a nivell visual, indica la presència d’antioxidants beneficiosos per a la salut.

Un cop comentats els principals avantatges de cuinar al vapor, us explicarem pas a pas com fer-ho per facilitar el procés.

Per cuinar al vapor, recomanem fer servir els utensilis de Lekue, una marca referència en aquest tipus de productes, amb gran varietat d’utensilis creats específicament per a la cocció al vapor al microones. Aquí tens els passos per cuinar al vapor amb Lékué:

  1. Preparació del producte: Tria els aliments que desitges cuinar al vapor, com ara peix, verdures, pollastre, etc. Descongela’ls seguint les indicacions que pots trobar a les descripcions de producte de la nostra web i talla’ls a trossos adequats per assegurar una cocció uniforme.Si cal, assaona els aliments amb sal, espècies o herbes aromàtiques, al teu gust.
  2. Preparació de l’utensili Lékué: Obre l’utensili i col·loca els aliments a l’interior. Recordeu que en alguns casos podeu utilitzar la safata que inclou a l’interior, amb la qual podreu separar diferents aliments. Assegureu-vos de no sobrepassar la capacitat màxima recomanada per garantir una cocció adequada.
  3. Cocció al vapor: Tanca el Lékué adequadament i assegura’t que estigui ben segellat. Podeu utilitzar la tapa que ve amb l’utensili. Posa’l al microones i programa el temps de cocció segons les indicacions del producte/recepta, o les instruccions del mateix (cadascú porta tota la informació detallada sobre com fer-lo servir, recomanacions, etc).
  4. Treu-ho amb compte: Tingues precaució en retirar el Lékué del microones, ja que estarà calent. Utilitza guants de cuina o draps per protegir les mans. Obre’l amb cautela, tractant d’evitar que tot el vapor de l’interior es tiri damunt teu. Mantingues el teu rostre i mans allunyats.

I amb això ja estaria! Ara pots gaudir dels teus aliments cuinats al vapor de manera ràpida i senzilla. Recorda que els temps de cocció poden variar segons la potència del microones i el tipus d’aliment que estiguis cuinant.

Esperem que us hagi agradat el contingut d’aquesta entrada. Si vols més informació relacionada amb productes, receptes i altres temes del món de l’alimentació, visita la resta d’entrades del nostre bloc.

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Vols 5€ de descompte?

Apunta’t a la nostra Newsletter i rebràs un codi promocional i grans ofertes exclusives…