la Sirena et cuida

El blog de cuina i alimentació de la Sirena

Contingut

Altres entrades

Estiu, temporada de tapes

Ja és estiu, i per tant, arriba el moment de gaudir del bon temps en família i amics, i que millor que fer-ho gaudint d´unes bones tapes, un dels plaers gastronòmics de la nostra terra.

Podríem definir les tapes com aquell aliment que se serveix com a aperitiu o acompanyament, i que al llarg del temps ha anat pujant en popularitat, sobretot gràcies al sabor i la versatilitat que ofereixen.

A continuació comentarem alguns dels motius principals pels quals aquest tipus de producte té tant d’èxit.

Varietat i versatilitat

A l’hora de crear unes tapes, entra el factor creatiu de cadascú, cosa que vol dir que no n’hi ha dos iguals, i cadascú les crea a la seva manera amb l’objectiu de satisfer els seus comensals.

Relacionat amb això, és clau el fet que cada tapa pugui ser elaborada amb diferents ingredients i salses per la qual cosa farà que siguin totalment versàtils. Podem trobar tapes de tota mena, i amb qualsevol tipus de família, ja sigui peix, verdura, marisc… al gust de cadascú.

El context

La clau de les tapes és que es poden menjar en una gran varietat de contextos; qualsevol moment i ocasió és bona. Un exemple clar és el concepte “anar de tapes”, molt típic sobretot a les ciutats del nord i sud d’Espanya, i cada vegada més típic a la resta del país.

És un producte ideal per a aquells que volen tastar una bona varietat de plats en un sol àpat o esdeveniment, a més que ajuda a fomentar la socialització i fa que es produeixi un ambient agradable i acollidor.

A més, és molt típic veure tapes en ambients festius, com ara celebracions de casaments o aniversaris. És un producte que facilita el fet que tots els comensals se sentin a gust. A més, és un tipus d’aliment que normalment es presenta de forma atractiva i acolorida, cosa que ajuda en termes de presentació.

Poden ser beneficioses per la salut

No només tenen un sabor exquisit, també poden ser beneficioses per a la salut.

El format de les tapes fa que siguin saludables pel fet que cadascú ingereix la quantitat que vol, així és fàcil controlar el que consumim per poder mantenir una dieta equilibrada.

A més, en la majoria dels casos, sobretot a les comentades celebracions, en haver-hi molta varietat de tapes sempre trobem opcions molt saludables, amb peix, verdura, llegums i altres aliments rics en nutrients essencials que ajuden a mantenir una dieta saludable.

En resum, les tapes són una veritable joia culinària que ofereix innombrables avantatges i moments de gaudi.

Esperem que us hagi agradat el contingut d’aquesta entrada. Si vols més informació relacionada amb productes, receptes i altres temes del món de l’alimentació, visita la resta d’entrades del nostre bloc.

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Vols 5€ de descompte?

Apunta’t a la nostra Newsletter i rebràs un codi promocional i grans ofertes exclusives…