Marisc 

Marisc

Descongelació i preparació del marisc.

Marisc cru: Per descongelar el marisc cru amb closca, la millor opció és submergir-lo en aigua freda durant uns minuts, just abans de cuinar-lo. Quan tingui la textura de descongelat, escorre’l i ja el pots cuinar com més t’agradi.

Si el marisc no porta closca l’has de descongelar a la nevera, sobre un recipient amb reixeta, per què els sucs de la descongelació quedin a part i no impregnin el producte.

Marisc cuit: Només l’has de descongelar a la nevera, en un recipient amb reixeta, i ja el pots consumir acompanyat de la salsa que més t’agradi. Per consumir-lo tebi, la millor opció es escalfar-lo al vapor directament congelat.

Consells per cuinar el marisc:

Bullit: Posa al foc un recipient amb aigua junt amb unes fulles de llorer i unes boletes de pebre negre. Quan l’aigua bulli, afegeix-hi abundant sal, ja que el temps de cocció és molt curt. Un cop bullit, cola’l, deixa’l refredar en aigua i gel per aturar la cocció i torna’l a escórrer.

Temps aproximats de cocció (es calcula el temps a partir del moment en que s’afegeix el marisc i l’aigua torna a bullir de nou)::

Llagostins i gambes argentines petits (*): afegeix el marisc, deixa que l’aigua arrenqui a bullir de nou i ja pots treure el marisc.

Llagostins i gambes argentines grans (*): 1 minut.

Escamarlans petits: afegeix el marisc, deixa que l’aigua arrenqui a bullir de nou i ja pots treure el marisc. Escamarlans grans: 2 minuts

Boques i cossos petits: de 2 a 3 minuts i Boques i cossos grans: de 5 a 6 minuts

Llagostes: 15 minutos

Cues de llagosta: 15-18 minuts

(*) Tot i que la gamba argentina es pot bullir, si la cuines al forn o a la planxa quedarà més gustosa.

A la plancha: Descongela el marisc, minuts abans de cuinar-lo, submergint-lo en aigua freda fins que hagi perdut la textura de congelat. Posa a escalfar la planxa o la paella i, quan estigui ben calenta, cobreix el fons amb sal. Disposa el marisc escorregut, cuina’l volta i volta, serveix-lo en el plat i afegeix-hi una mica d’oli. Recorda que cada vegada que cuinis de nou marisc, has de canviar la sal.

Que fàcil que és menjar bé

Newsletter de la sirena No et perdis les novetats, promocions i ofertes exclusives. Només per als subscriptors de la nostra newsletter!