la Sirena et cuida

El blog de cuina i alimentació de la Sirena

Contingut

Altres entrades

Tres peixos que t’ajuden a estimular la memòria

Aposta pel peix blau per a enfortir la teva salud cerebral!
Aposta pel peix blau per a enfortir la teva salud cerebral!

Una de les raons per les quals es recomana el consum recurrent de peix és l’ampli nombre de beneficis que proporciona a la salut. Rics en vitamines i minerals, el consum de peixos baixos en greix també pot estimular la memòria!

La tonyina, el verat, el salmó o les sardines són només alguns exemples de peixos blaus fàcils de cuinar i aptes per a tota la família. Els trobaràs durant tot l’any a la Sirena, per preparar-los seguint les teves receptes preferides i beneficiar-te d’avantatges com l’estimulació de la memòria de petits i grans.

Els filets de verat són un ingredient bàsic a moltes receptes tradicionals.
Els filets de verat són un ingredient bàsic a moltes receptes tradicionals.

El peix, un imprescindible a les dietes

El peix blau té una pell de tons blavencs i es diferencia principalment del peix blanc pel seu major contingut en àcids grassos omega-3, una de les seves característiques més destacades.

A més, els peixos blaus són beneficiosos a l’hora d’enfortir la nostra salut cerebral gràcies al seu contingut en fòsfor. Aquest mineral és especialment positiu per a la nostra memòria i capacitat cognitiva, per la qual cosa es recomana el seu consum habitual.

El salmó és una gran font de proteines i àcids grassos omega-3, que ajuden a prevenir el colesterol.
El salmó és una gran font de proteínes i àcids grassos omega-3, que ajuden a prevenir el colesterol.

El salmó

Una excel·lent font de proteïnes i greixos rics en omega-3 fa que el salmó sigui un dels peixos més aconsellables per a les nostres taules. És un peix perfecte per a qualsevol tipus de recepta.

El verat

El verat té la particularitat de ser un peix més preuat quant menor és la seva mida. Algunes de les seves receptes més típiques són el verat marinat i el verat en salsa bilbaïna.

La sardina

Un dels peixos blaus amb major quantitat d’omega-3, per la qual cosa el seu consum està especialment recomanat per a la prevenció de malalties cardiovasculars i per a persones que pateixen diabetis.

El peix blau està recomanat per a persones amb problemes cardiovasculars.
El peix blau està recomanat per a persones amb problemes cardiovasculars.

Quant a la seva cocció, els peixos blaus es cuinen rostits o a la planxa, ja que el greix de la seva carn fa que no es ressequin durant la utilització d’aquestes tècniques culinàries. D’aquesta forma s’obtenen peixos saborosos i molt sucosos, sense que elevem el seu contingut energètic o les seves calories.

A més, sabies que existeixen altres aliments que potencien les nostres capacitats cerebrals? L’all, la remolatxa, la sàlvia, les taronges, la cúrcuma, les llenties, els nabius, els espinacs, el bròquil, l’oli d’oliva i la fruita seca són només alguns d’ells. Recorda que amb una dieta sana i equilibrada, obtindràs tots els nutrients que necessites!

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Vols 5€ de descompte?

Apunta’t a la nostra Newsletter i rebràs un codi promocional i grans ofertes exclusives…