la Sirena et cuida

El blog de cuina i alimentació de la Sirena

Contingut

Altres entrades

Quina és la diferència entre bonítol i tonyina?

Tots dos peixos pertanyen a la família dels túnids, però també tenen algunes diferències.
Tots dos peixos pertanyen a la família dels túnids, però també tenen algunes diferències.

El bonítol i la tonyina són dos dels peixos més apreciats i consumits al nostre país. A més, s’acompanyen d’importants propietats nutritives i un contingut proteic molt similar. Però, coneixes la diferència entre el bonítol i la tonyina? T’expliquem els seus trets diferencials més destacats!

Nutricionalment són peixos molt semblants. Tots dos són productes excel·lents amb un contingut similar de minerals i una quantitat destacada d’àcids grassos omega-3, que mantenen a ratlla el colesterol a la sang. Tant la tonyina com el bonítol són rics en vitamines del grup B, malgrat que la tonyina conté més vitamines A i D i és més grassa que el bonítol. No obstant això, cal tenir en compte que el seu greix no és perjudicial per a la salut.

Un color diferent els identifica

Una tonyina adulta pot arribar a pesar fins a 200 kilos.
Una tonyina adulta pot arribar a pesar fins a 200 kilos.

El bonítol del nord, també conegut com a tonyina blanca, sol pesar més de 4 quilos i és capturat en aigües del Cantàbric, l’Atlàntic i, en menor mesura, al Mediterrani i al Pacífic. El seu cos és fort i la seva aleta pectoral és de major grandària que la de la tonyina.

Respecte a la tonyina, el bonítol té una carn més clara, gairebé blanca, amb un gust i textura molt característics. Per la seva banda, la tonyina té una carn més fosca i amb una textura menys fina. La tonyina comuna és un peix molt gran, que pot arribar a pesar 200 quilos i és capturada principalment a l’Atlàntic, encara que pot localitzar-se en aigües mediterrànies i del Mar Negre. La tonyina vermella és característica de la gastronomia japonesa, especialment en l’elaboració del sushi. Al nostre país també s’utilitza en la preparació de multitud d’entrants i plats principals.

Aposta pel bonítol si vols preparar receptes tradicionals i delicioses.
Aposta pel bonítol si vols preparar receptes tradicionals i delicioses.

Habitualment trobem la tonyina ja llesta per cuinar presentada en rodanxes, essent la ventresca la seva part més preuada. Elaborar-la amb tomàquet o ceba és una de les receptes més populars de la nostra gastronomia. El marmitako i la tonyina entatxonada són altres plats que podem trobar al llarg de la nostra geografia.

Pel que fa al bonítol, les seves parts més preuades són la ventresca, els lloms i les rodanxes. És un peix que admet moltes formes de preparació com a entrant o plat principal. Amb ell podem elaborar amanides, estofats, hamburgueses i fins i tot pizzes!

Troba les millors peces de tonyina i bonítol a la Sirena.
Troba les millors peces de tonyina i bonítol a la Sirena.

Recorda que a la botiga online de la Sirena trobaràs tonyina congelada i bonítol del nord congelat de la millor qualitat, perquè preparis delicioses receptes amb peces com la ventresca o els lloms.

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Vols 5€ de descompte?

Apunta’t a la nostra Newsletter i rebràs un codi promocional i grans ofertes exclusives…