la Sirena et cuida

El blog de cuina i alimentació de la Sirena

Contingut

Altres entrades

Alguns consells per a combatre l’obesitat infantil

Et proposem un pla per a combatre-la en família!
Et proposem un pla per a combatre-la en família!

Segur que tu també has llegit o escoltat la notícia: el percentatge d’obesitat a Espanya no deixa de pujar i és ja un dels principals problemes de salut del país. Els petits de la casa no són aliens a aquesta preocupant tendència, amb estudis que assenyalen que fins a un 40% dels nens patiran sobrepès o obesitat durant l’etapa infantil.

Això pot ocasionar que els nens comencin a tenir problemes de salut que abans eren exclusius dels adults, com la diabetis, la hipertensió o el colesterol alt. I encara que l’obesitat infantil pot estar causada per factors genètics i hormonals, les principals causes estan relacionades amb l’estil de vida. Per això et proposem un pla per a combatre-la en família!

consejos_combatir_obesidad_infantil

13 tips perquè els nens gaudeixin d’una vida sana

-Comenceu el dia amb alegria! El nen ha de realitzar cinc àpats diaris, i l’esmorzar abans d’anar a l’escola és un dels més importants. Assegura’t d’incloure-hi fruita, llet i cereals.

-Canvieu els sucs de fruites envasats per un suc natural o un got de llet.

-Amunt la verdura! Omple la nevera de fruites i vegetals. La millor manera que el nen no mengi aliments inadequats és no tenir-los a casa.

Planeja amb antelació el menú de tota la setmana. Els caps de setmana podeu aprofitar per a cuinar junts un menú saludable.

-Aposta per la cocció al vapor, a la planxa, al forn i al wok.

Ajusta la mida de les porcions d’acord amb l’edat. Per a un plat principal, els nens de tres a sis anys haurien de menjar una mica més de la meitat que un adult; de set a dotze anys, una mica menys d’un plat complet; i els adolescents, una mica més d’un plat.

-Canvia els berenars de brioixeria industrial i llaminadures per entrepans de pa integral amb ingredients vegetals.

consejos_combatir_obesidad_infantil
-Limiteu el temps dedicat a la televisió i altres pantalles. Els menors de dos anys no haurien d’utilitzar-les, i els majors han de tenir un horari específic segons el dia.

Baixeu a jugar al parc sempre que pugueu. Els nens ho passaran molt bé i cremaran moltes més calories que asseguts a casa.

Fora el sedentarisme! Anima als nens a practicar algun esport com a activitat extraescolar. La motivació és molt important, així que no dubtis a canviar-los d’esport si no els agrada el que estan practicant.

-Tingues en compte l’estrès familiar. Igual que els adults, alguns nens mengen de més per a canalitzar les seves emocions o combatre l’avorriment.

La son és sagrada. Els nens necessiten dormir vuit hores diàries, i la falta de d’hores de son és un dels factors que afavoreixen el sobrepès.

-El cap de setmana, planifica alguna activitat familiar a l’aire lliure. Fer excursions és una gran manera de mantenir-se en forma.

consejos_combatir_obesidad_infantil
I per descomptat, si tens qualsevol dubte sobre l’alimentació dels més petits, no dubtis a consultar amb el seu pediatre. Ell analitzarà la relació pes-alçada, els antecedents familiars i on es troba dins els gràfics de creixement.

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Vols 5€ de descompte?

Apunta’t a la nostra Newsletter i rebràs un codi promocional i grans ofertes exclusives…