la Sirena et cuida

El blog de cuina i alimentació de la Sirena

Contingut

Altres entrades

Aposta per un senzill pla detox per al nou any

Comença l'any amb un senzill pla detox!
Comença l’any amb un senzill pla detox!

Les primeres setmanes de l’any són el millor moment per a començar un pla detox que ens ajudi a eliminar toxines, sentir-nos millor i recuperar els bons hàbits d’alimentació saludable i exercici. Coneix més a continuació!

Els plans detox no són més que una sèrie de mesures pensades perquè ens alimentem millor i aportem al nostre organisme els nutrients que necessita. Abans d’iniciar un pla detox convé conèixer i seguir una sèrie de senzilles indicacions:

-Beure 2,5 litres d’aigua al dia.

-Eliminar els fregits i aliments processats de la dieta.

-Prescindir del sucre.

-Evitar l’alcohol.

-Evitar farines processades: pa blanc, pasta…

-Eliminar la cafeïna de la dieta.

planes_detox_la_sirena

El pla detox

Durant els tres primers dies del pla es recomana el consum de fruites i verdures complementades amb llavors, nous, alvocat, oli d’oliva o sèsam.

A continuació, podem optar per un menú diari elaborat a partir d’ingredients comuns:

Esmorzar

-Iogurt natural sense sucre

-Truita de clares d’ou

-Suc natural o Smoothie

-2 galetes de segó amb formatge

Dinar

Filet de peix a la planxa o tall de carn magra o pollastre sense pell

-Abundant amanida

-Macedònia de fruites

Berenar

-Liquat de fruites

Sopar

-Filet de peix a la planxa o tall de carn magra o pollastre sense pell

-Amanida mixta

Per a maximitzar l’efecte del pla és important afegir a l’activitat física habitual una hora de caminar diària. Mantenir un estil de vida actiu és clau per a estar en forma i sentir-se millor, però no és recomanable fer activitat física després de períodes de dejuni superiors a les sis hores.

Suar també és part important del procés d’eliminar toxines, per la qual cosa a l’exercici podem afegir sessions breus de sauna.

planes_detox_la_sirena

Apostar pels superaliments

El pla detox serà més efectiu encara si afegim als nostres menjars algun d’aquests superaliments reconeguts pels seus beneficis:

-Llavors de xia: són altes en fibra, per la qual cosa resulten molt sadollants, eviten el restrenyiment i ajuden a netejar l’intestí. També són font d’omega 3, un element antiinflamatori que conté calci.

-Remolatxa: és font de ferro i ajuda a la bilis a alliberar toxines. Es considera un protector hepàtic.

-Llavors de carabassa: són riques en minerals i contenen triptòfan, un productor de la serotonina o neurotransmissor de la felicitat. També tenen propietats antiinflamatòries.

-Gingebre: ajuda a evitar les nàusees i el malestar estomacal. Combinat amb la llimona i la menta es pot realitzar una infusió que alleuja les migranyes.

-Kale: és alt en vitamina C, K i A, les quals contenen importants antioxidants que protegeixen contra els radicals lliures. També conté fibra i omega 3.

-Pebre caiena: ajuda a netejar les artèries i millora la circulació sanguínia. Afavoreix una correcta digestió, però la seva propietat més interessant és que augmenta els beneficis d’altres superaliments a la vegada.

planes_detox_la_sirena

Segueix aquest senzill pla detox i, a més de netejar el teu organisme de toxines, et sentiràs millor gràcies a les propietats de tots aquests aliments combinats. Recorda ingerir un mínim de 5 peces de fruita i verdura al dia i de practicar alguna activitat física!

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Vols 5€ de descompte?

Apunta’t a la nostra Newsletter i rebràs un codi promocional i grans ofertes exclusives…