La llagosta i el llamàntol són dos dels productes marins més apreciats, associats normalment a àpats d’alta cuina. I tot i que estem segurs que t’encanten, és possible que en alguna ocasió t’hagis plantejat com distingir entre els dos mariscs a causa de les seves similituds. T’expliquem les principals diferències entre llagosta i llamàntol!
Una qüestió de pinces
La principal diferència entre llagosta i llamàntol són les seves pinces. Tots dos mariscs són decàpodes, és a dir, tenen cinc parells de potes, però el llamàntol ha desenvolupat les seves potes davanteres fins a convertir-les en dos grans i fortes pinces. Per la seva banda, la llagosta no posseeix pinces sinó dues llargues antenes que surten del seu cap.
Així i tot, hi ha altres aspectes que permeten diferenciar fàcilment entre tots dos mariscs. Podrem distingir-los perquè la llagosta és d’un color entre ataronjat i marró, mentre que el del llamàntol és un color molt més fosc i proper al negre. De totes maneres, en el moment de la cocció els dos mariscs es tornaran del mateix color.
Evita la confusió amb la llagosta americana
La diferència entre llagosta i llamàntol és molt clara referent a les espècies mediterrànies. No obstant això, al continent americà habita una espècie de llamàntol denominada “llagosta americana” que sol causar confusió.
Això és degut, bàsicament, al fet que a Amèrica del Nord es denomina “American lobster” a l’espècie que a Europa denominaríem llamàntol. Això provoca que, en traduccions literals al català o el castellà, es puguin trobar receptes o imatges de llamàntols sota el nom de llagosta.
Delicioses receptes per a un gran àpat
Finalment, són molts els que destaquen la diferència entre el sabor del llamàntol i la llagosta, sent el d’aquesta última més suau i fi, mentre que el sabor del llamàntol és més intens.
Des de la Sirena et proposem que et deixis sorprendre per aquests dos aliments preparant exquisides receptes de marisc amb la llagosta i el llamàntol com a protagonistes. No te’n podràs resistir!