la Sirena et cuida

El blog de cuina i alimentació de la Sirena

Contingut

Altres entrades

Coneixes la diferència entre llagosta i llamàntol?

La llagosta és d'un color entre ataronjat i marró.
La llagosta és d’un color entre ataronjat i marró.

La llagosta i el llamàntol són dos dels productes marins més apreciats, associats normalment a àpats d’alta cuina. I tot i que estem segurs que t’encanten, és possible que en alguna ocasió t’hagis plantejat com distingir entre els dos mariscs a causa de les seves similituds. T’expliquem les principals diferències entre llagosta i llamàntol!

Una qüestió de pinces

El llamàntol ha desenvolupat les seves potes davanteres fins a convertir-les en dos grans i fortes pinces.
El llamàntol ha desenvolupat les seves potes davanteres fins a convertir-les en dos grans i fortes pinces.

La principal diferència entre llagosta i llamàntol són les seves pinces. Tots dos mariscs són decàpodes, és a dir, tenen cinc parells de potes, però el llamàntol ha desenvolupat les seves potes davanteres fins a convertir-les en dos grans i fortes pinces. Per la seva banda, la llagosta no posseeix pinces sinó dues llargues antenes que surten del seu cap.

Així i tot, hi ha altres aspectes que permeten diferenciar fàcilment entre tots dos mariscs. Podrem distingir-los perquè la llagosta és d’un color entre ataronjat i marró, mentre que el del llamàntol és un color molt més fosc i proper al negre. De totes maneres, en el moment de la cocció els dos mariscs es tornaran del mateix color.

Evita la confusió amb la llagosta americana

A Amèrica habita una espècie de llamàntol denominada “llagosta americana”.
A Amèrica habita una espècie de llamàntol denominada “llagosta americana”.

La diferència entre llagosta i llamàntol és molt clara referent a les espècies mediterrànies. No obstant això, al continent americà habita una espècie de llamàntol denominada “llagosta americana” que sol causar confusió.

Això és degut, bàsicament, al fet que a Amèrica del Nord es denomina “American lobster” a l’espècie que a Europa denominaríem llamàntol. Això provoca que, en traduccions literals al català o el castellà, es puguin trobar receptes o imatges de llamàntols sota el nom de llagosta.

Delicioses receptes per a un gran àpat

Finalment, són molts els que destaquen la diferència entre el sabor del llamàntol i la llagosta, sent el d’aquesta última més suau i fi, mentre que el sabor del llamàntol és més intens.

Prefereixes llagosta o llamàntol?
Prefereixes llagosta o llamàntol?

Des de la Sirena et proposem que et deixis sorprendre per aquests dos aliments preparant exquisides receptes de marisc amb la llagosta i el llamàntol com a protagonistes. No te’n podràs resistir!

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Vols 5€ de descompte?

Apunta’t a la nostra Newsletter i rebràs un codi promocional i grans ofertes exclusives…