la Sirena et cuida

El blog de cuina i alimentació de la Sirena

Contingut

Altres entrades

Els beneficis de comprar menjar congelat

Descobreix tots els avantatges del menjar congelat

Al post d’avui parlarem d’alguns dels principals beneficis de comprar menjar congelat, algo cada vegada més habitual a la nostra societat, però que encara segueix tenint idees i mites equivocats, els quals fan que per a molts sigui un fre en el moment de la compra.

Mantenen les propietats intactes

Tot i que una gran part de la nostra societat creu que els congelats no contenen les mateixes propietats que els frescos, podem afirmar que això no és així.

Amb les avançades tècniques de congelació que tenim actualment, aconseguim que els productes no perdin els nutrients en cap moment.

Això passa perquè la ultracongelació fa que es generi un efecte sobre els microorganismes (són els responsables del deteriorament del menjar) i impedeix que aquests puguin actuar.

Llarga durada de la vida útil

Un dels problemes de comprar producte fresc és identificar les dates de caducitat daquests i tractar de consumir-los abans. En el cas dels congelats, aquest problema és molt menor, i és que el congelador és un gran aliat per combatre’l.

De mitjana els congelats tenen una vida útil de sis mesos aproximadament, però cal tenir en compte cada producte en particular i revisar la informació que hi ha a l’envàs.

Per exemple, en el cas del peix dependrà de la família i del percentatge de greixos. El peix blanc pot estar fins a 6 mesos al congelador, el blau 3 mesos i el fumat un màxim de 2.

Ideals per a una dieta saludable

El fet que un aliment sigui congelat o no, no determina que sigui més o menys saludable. El que ho fa saludable és el contingut nutricional que aquest conté.

És per això que, pels motius comentats en el primer punt, els aliments congelats són ideals per realitzar una dieta saludable, ja que conserven els nutrients des del procés de congelat fins al moment de la descongelació.

A més, en el cas dels peixos i els cefalòpodes, amb la ultracongelació evitem el risc d’aparició del paràsit anisakis, el qual pot crear fortes infeccions a l’organisme.

Molt ràpid de cuinar

Els productes congelats són de molt fàcil preparació.

De fet, la gran majoria ja estan preparats per cuinar, fer receptes o fins i tot menjar una vegada descongelats, per la qual cosa no cal dedicar-hi temps per netejar-los, tallar-los, etc.

Altres només necessiten uns minuts de descongelació, com és el cas de la gamma “listísimos” de la Sirena, els quals es cuinen al microones en tant sols 5 minuts.

Estalvi de temps i diners

En general, els preus dels congelats són més estables que els frescos, per la qual cosa t’ajudarà a estalviar en costos. A més, al comprar productes en moments de temporada baixa farà que els preus siguin més econòmics tot i mantenir les mateixes propietats.

L’estalvi de temps és un altre dels motius pels quals comprar menjar congelat és una bona opció. L’explicació és que la durabilitat dels productes farà que puguis tenir més producte durant més temps, per la qual cosa et tocarà anar de forma menys freqüent al supermercat.

Més qualitat que els fresc

En molts casos els productes frescs es recol·lecten abans del moment òptim de maduresa, amb l’objectiu que arribin bé després del transport de llargues distàncies, per la qual cosa es perden propietats, cosa que no passa amb l’ultracongelat.

Es poden comprar online sense problemes

Els productes congelats es poden comprar a la botiga física o online, en ambdós casos amb garantia de conservació i qualitat.

A nivell online es realitza amb un transport adequat perquè no s’interrompi la cadena del fred i arribi als clients en perfectes condicions per posar al congelador.

Pel que fa a botiga física, és important que aquesta estigui a prop de l’habitatge per evitar que es descongelin els productes, encara que a la majoria de supermercats s’ofereixen bosses isotèrmiques per evitar això, com és el cas de la Sirena.

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Vols 5€ de descompte?

Apunta’t a la nostra Newsletter i rebràs un codi promocional i grans ofertes exclusives…