la Sirena et cuida

El blog de cuina i alimentació de la Sirena

Contingut

Altres entrades

Els 5 minuts de ioga perfectes per fer a l’oficina

5 minuts diaris són suficients per prevenir les molèsties i el malestar derivats del sedentarisme.
5 minuts diaris són suficients per prevenir les molèsties i el malestar derivats del sedentarisme.

Totes aquelles persones que treballen a una oficina passen moltes hores assegudes amb la mateixa postura enfront de l’ordinador. Petits gestos com asseure’s en una cadira còmoda i recolzar els peus sobre un reposapeus ajuden a minimitzar les molèsties, però la rutina diària fa inevitable que el coll, l’esquena o els braços tendeixin a córrer el risc de patir les temudes contractures o inflamacions. Per a evitar aquestes conseqüències, posa en pràctica aquesta senzilla rutina diària de ioga!

A continuació et proposem una estratègia contra el sedentarisme al treball: breus passejos cada hora i uns senzills i ràpids exercicis de ioga que pots practicar a l’oficina. Tot això amb l’objectiu que et sentis millor i et recarreguis d’energia, realitzant algunes postures clàssiques mitjançant les quals podràs desconnectar i resetejar el teu cos en només uns minuts.

Una rutina de ioga en 5 minuts!

Et recomanem que realitzis aquests cinc exercicis durant deu respiracions cadascun, amb una durada estimada d’un minut per exercici.

consejos_rutina_sencilla_yoga_1

1) Estiraments de coll

Començaràs la rutina amb un exercici bàsic, el d’estirar el coll. Uneix els dits de les mans darrere teu a l’alçada de la zona lumbar. Inhala per separar els braços lleugerament del teu cos i exhala per portar les mans cap a la cintura d’un costat. Porta el colze extern cap al teu cos i relaxa el cap vers al costat on estiguin les teves mans. Pots moure el cap suaument cap a un costat i un altre per estirar més.

2) Girs suaus

Aquí necessitaràs asseure’t de manera còmoda. En el moment d’inhalar, porta les mans cap amunt i en l’exhalació dirigeix una mà cap a enrere i l’altra sobre la taula. Porta la mirada cap a enrere fent que el gir provingui de la musculatura abdominal, relaxant aquesta zona que acumula moltes tensions.

consejos_rutina_sencilla_yoga_1

3) Postura de l’àliga

Queda’t en posició asseguda sobre la cadira amb els peus ferms en el terra i l’esquena recta, i obre els braços a banda i banda. En l’exhalació creua un braç sobre l’altre. Després, uneix els palmells o el dors de les mans a l’altura de la cara. Pressiona les mans una contra l’altra amb una lleugera força cap amunt. Estaràs practicant la postura de l’àliga, encara que d’una forma senzilla.

4) Estiraments de bessons i isquios

Ara els toca el torn a uns muscles als quals solem oblidar, però que són molt importants per a evitar la fatiga! Simplement necessitaràs estirar-los, col·locant la cama sobre alguna superfície alta, com pot ser una taula, un sofà, una cadira, etc. Amb un taló recolzat sobre l’element que triïs, i l’altra cama al terra, inhala per crear longitud a la teva columna i en l’exhalació flexiona el teu cos cap endavant. Pots quedar-te amb l’esquena perpendicular al terra o acostar el tronc a la cama, segons la teva flexibilitat.

consejos_rutina_sencilla_yoga_1

5) Treballa l’obertura de maluc

Torna a asseure’t per a l’últim exercici. Col·loca el turmell dret sobre el teu genoll esquerre. Pressiona el peu contra la cuixa, activant els peus. Durant l’exhalació pots dur el tronc cap a les cames. Si tens mobilitat al maluc pots portar el tronc sobre les cames i apropar les mans al terra.

T’animes a practicar una mica de ioga a l’oficina? Explica’ns els resultats!

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Vols 5€ de descompte?

Apunta’t a la nostra Newsletter i rebràs un codi promocional i grans ofertes exclusives…