la Sirena et cuida

El blog de cuina i alimentació de la Sirena

Contingut

Altres entrades

Els millors consells per coure escamarlans congelats

descongelar escamarlans
L’escamarlà és un marisc amb closca que podem descongelar amb molta facilitat.

L’escamarlà és un dels mariscs més saborosos de la nostra gastronomia. I en tractar-se d’un marisc que resisteix poc temps fora de l’aigua, és freqüent trobar-lo congelat als punts de venda, ja que és una de les millors formes que es mantingui en bon estat i no perdi les seves propietats. Però, saps com coure els escamarlans congelats? T’expliquem la millor forma de fer-ho!

Com coure escamarlans congelats

L’escamarlà és un marisc amb closca que podem descongelar amb molta facilitat. La millor manera de fer-ho és submergint els escamarlans congelats crus en aigua freda durant uns minuts. Quan estiguin descongelats, només haurem d’escórrer-los i ja podrem emprar-los en la recepta que més ens vingui de gust.

Si volem bullir els escamarlans, no caldrà descongelar-los amb anterioritat. Posem a bullir una olla amb aigua, unes fulles de llorer i unes boletes de pebre negre. Quan l’aigua bulli, afegirem abundant sal i, seguidament, els escamarlans directament congelats. Depenent de la seva mida, els deixarem bullir més o menys temps.

Si són grans, una vegada comenci a bullir l’aigua de nou, els deixarem coure 2 minuts. Si són de mida petita, una vegada comenci a bullir de nou l’aigua ja els podrem retirar. Finalment, els refredarem amb aigua i gel, per tal d’aturar la cocció, i ja els podem escórrer. És important no coure en excés el marisc, així mantindrà la seva textura i no ens quedarà sec.

Pasta con cigalas
És important no coure en excés el marisc, així mantindrà la seva textura i no ens quedarà sec.

Si en canvi els volem cuinar a la planxa, s’han de descongelar amb anterioritat seguint les indicacions del vídeo. Una vegada descongelats, escalfarem bé la paella o la planxa i cobrirem el fons de sal abans de posar-hi els escamarlans. Només haurem de cuinar-los volta i volta i servir-los en un plat amb una mica d’oli d’oliva i julivert trossejat.

L’escamarlà: un aliment amb moltes proteïnes i poques calories

cigalas la sirena
Els escamarlans són també el crustaci amb menor quantitat de greixos.

L’escamarlà és el crustaci menys calòric i les proteïnes són el seu nutrient més abundant. Després dels peus de cabra o percebes, els escamarlans són també el crustaci amb menor quantitat de greixos i contenen potassi, fòsfor, magnesi, iode i vitamina B12.

Recorda que a la secció de Receptes de la Sirena trobaràs moltes idees per incloure escamarlans als teus plats. Fes-hi un cop d’ull i aporta sabor als teus menús amb aquest deliciós marisc.

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Vols 5€ de descompte?

Apunta’t a la nostra Newsletter i rebràs un codi promocional i grans ofertes exclusives…