la Sirena et cuida

El blog de cuina i alimentació de la Sirena

Contingut

Altres entrades

4 receptes amb el lluç com a protagonista

Necessites inspiració per cuinar lluç?
Necessites inspiració per cuinar lluç?

El lluç és un dels peixos més apreciats i consumits al nostre país. Per aquest motiu, a la Sirena apostem per oferir-te el lluç congelat de millor qualitat, pescant espècies provinents de moltes parts del món que garanteixen un sabor excepcional.

Les seves propietats, el seu sabor i la seva gran varietat de talls han convertit aquest peix blanc d’aigua salada en el protagonista d’algunes de les receptes més tradicionals de les nostres cuines. Hem recopilat les nostres preferides perquè trobis la inspiració!

Cocotxes de lluç en salsa verda

Les cocotxes són molt fàcils de preparar!
Les cocotxes són molt fàcils de preparar!

Les cocotxes són un dels talls més apreciats del lluç. Acompanyades d’una exquisida salsa verda a base de julivert i oli d’oliva suau, les cocotxes són un dels ingredients imprescindibles de la gastronomia basca. A més, són molt ràpides de preparar!

Rodanxa de lluç al vapor amb saltat de verdures

Per a aquest plat, descongela una rodanxa de lluç austral per persona. Decantant-te per la cocció al vapor et beneficiaràs d’un major nombre de nutrients provinents del peix, a més de ser un plat baix en greix. Complementa aquesta senzilla recepta escollint les verdures que més t’agradin (pastanagues, pèsols, cebes, carbassó, etc.) i salta-les durant uns minuts a la paella amb una mica d’oli.

Lluç a la sidra amb cloïsses… i pomes!

El lluç a la sidra és una recepta tradicionalment asturiana.
El lluç a la sidra és una recepta tradicional asturiana.

Aquesta recepta, típica de la cuina asturiana, és una de les grans fites gastronòmiques d’aquesta regió. El lluç pot trobar-se en diferents talls i grandàries. En aquest cas, hem optat pels lloms de lluç austral regats amb sidra, un alcohol de baixa graduació elaborat a partir de pomes i del que se’n té constància des de temps dels egipcis.

Rodanxa de lluç amb patates

Recorda que per descongelar les peces de lluç congelat, tan sols hauràs de deixar-les a la nevera, dins d’un recipient amb reixeta perquè els sucs de la descongelació quedin a part. En aquesta recepta, acompanyem el lluç amb patates gallegues de bona qualitat, així com pebre vermell, que pot ser dolç o picant, i una picada de nous i pinyons.

Un plat tan senzill com el lluç amb patates ¡pot ser deliciós!
Un plat tan senzill com el lluç amb patates, ¡pot ser deliciós!

Què t’han semblat aquestes receptes? El lluç és el rei de les nostres cuines, així que només hauràs de buscar les peces de millor qualitat que trobaràs a les nostres botigues i aconseguiràs receptes que captivaran als teus comensals. Consulta totes aquestes delicioses receptes i moltes més a la secció La Sirena Xef!

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Vols 5€ de descompte?

Apunta’t a la nostra Newsletter i rebràs un codi promocional i grans ofertes exclusives…