la Sirena et cuida

El blog de cuina i alimentació de la Sirena

Contingut

Altres entrades

Els beneficis de menjar de 5 a 6 vegades al dia

chicas-comiendo-fuera
Si només es menja 3 cops al dia, el cos segrega més insulina de la necessària..

Alimentar-se diverses vegades al dia, realitzant entre 5 i 6 àpats, té nombrosos beneficis per al nostre metabolisme. En canvi, si només es menja 3 cops al dia, el cos segrega més insulina degut a que s’ingereix més quantitat de menjar i es processen els macronutrients d’una forma molt menys òptima.

Més qualitat en l’aportació de nutrients

bowls-sanos
Els menjars entre hores permeten ingerir petites porcions de menjar.

Per al bon funcionament del nostre cos és necessari beure aigua, a més de consumir els anomenats nutrients essencials: proteïnes, carbohidrats, grasses, vitamines i minerals. Aquest és el motiu pel qual la nostra dieta hauria de ser molt variada, i menjant de 5 a 6 vegades al dia tenim més oportunitats d’aconseguir-ho.

Així mateix, els menjars entre hores permeten ingerir petites porcions de menjar i, per això, és més fàcil triar aliments de millor qualitat. Només hem de recordar que els aliments processats amb prou feines tenen aportació nutricional. Aposta pels cereals, la fruita i la verdura, els veritables nutrients!

La millor de les dietes

bruschette-saludables
Podràs evitar acumular greix innecessari.

Menjar diverses vegades al dia és la millor dieta, ja que menjant cada 3 o 4 hores mantenim els nivells de glucosa en sang adequats, per la qual cosa la nostra gana també estarà plenament controlada. Si passem molt temps sense menjar, augmenten tant els nivells de glucosa com la gana.

Però a més, menjant diverses vegades al dia podràs evitar acumular greix innecessari, perquè ja tindràs tota l’energia necessària. Així que el teu cos no haurà d’acumular, reservar i entrar en un estat de “estrès” i de desacceleració del metabolisme.

Desenvolupa millor el to muscular

comida-deporte
Menjant de 5 a 6 vegades al dia promourem el creixement muscular.

Menjar regularment ajuda al nostre fetge i també permet que els músculs reservin glucògens (els carbohidrats) de forma més eficient, la qual cosa permet que ens recuperem de l’exercici més ràpidament i mantinguem uns nivells d’energia alts.

Tot això prevé que el nostre cos utilitzi la massa muscular com a font d’energia i el greix es mourà pel nostre sistema millor, absorbint tan sols les quantitats necessàries. Menjant de 5 a 6 vegades al dia permetrem un flux d’aminoàcids cap als músculs i promourem el creixement muscular.

Ara que ja coneixes els beneficis de menjar diverses vegades al dia, només et queda inspirar-te amb les nostres propostes de finger food o tuppers saludables per llançar-te a una dieta que et permetrà dur una vida més sana.

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Vols 5€ de descompte?

Apunta’t a la nostra Newsletter i rebràs un codi promocional i grans ofertes exclusives…