la Sirena et cuida

El blog de cuina i alimentació de la Sirena

Contingut

Altres entrades

El menú vegà perfecte segons la nutricionista Magdalena Olańska

No et perdis les exquisides propostes veganes que ha preparat la Magdalena!
No et perdis les exquisides propostes veganes que ha preparat la Magdalena!

La dieta vegana segueix generant dubtes entre moltes persones. No obstant això, cada vegada són més els nutricionistes que coincideixen amb que és una de les millors opcions per menjar de forma saludable, sempre que ens assegurem que la nostra dieta sigui equilibrada i ens aporti tots els nutrients necessaris. Per això, hem parlat amb la nutricionista i influencer Magdalena Olańska de “Los 7 aguacates”, que ens ha preparat un menú setmanal vegà amb els millors consells per descobrir les virtuts d’aquesta cuina!

L'albergínia farcida de llenties i parmesà vegà és una de les propostes d'aquest menú.
L’albergínia farcida de llenties i parmesà vegà és una de les propostes d’aquest menú.

Tots els avantatges de la dieta vegana

El veganisme és aquella dieta que prescindeix de tot producte d’origen animal: la carn i el peix, així com també de tots els aliments produïts per animals (la llet i els seus derivats, la mel o els ous). Sens dubte són molts els aliments dels quals es prescindeix si se segueix aquest tipus de dieta, per tant, quins avantatges té?

Segons la Magdalena, cal tenir en compte que “menjar vegà no és sinònim de menjar sa”. La nutricionista, coneguda a Instagram amb el pseudònim de Los 7 aguacates, explica que a la seva consulta rep la visita de pacients vegans que s’alimenten molt malament, a base d’aliments ultraprocessats, sobre els quals alerta que “cal tenir en compte que els ultraprocessats vegans són igual de dolents que els ultraprocessats no vegans”.

Avena amb fruits vermells, un esmorzar vegà saludable i boníssim!
Avena amb fruits vermells, un esmorzar vegà saludable i boníssim!

No obstant això, també opina que apostar per una dieta basada en vegetals i substituir les carns processades per plats com l’hummus casolà o el paté vegetal aportarà molts beneficis a la nostra salut, entre els quals destaca “la prevenció de certs tipus de càncer, un millor control dels nivells del colesterol en sang, un menor risc de patir malalties del sistema cardiovascular, així com una major aportació de fibra, vitamines, polifenols i altres substàncies actives beneficioses, entre altres beneficis”.

La dieta vegana pot ser una excel·lent opció per menjar més verdures, però la Magdalena puntualitza que no és l’únic camí. “La meva recomanació sempre és una dieta equilibrada i molt personalitzada, adaptada a multitud de variables de cada persona: estil de vida, filosofia, necessitats nutricionals, horaris, preferències, estat fisiològic, etc.”.

T'encantarà preparar aquest sandvitx de poma amb tahini, llavors i fruita seca.
T’encantarà preparar aquest sandvitx de poma amb tahini, llavors i fruita seca.

Un menú setmanal vegà

La Magdalena ha elaborat un menú setmanal totalment vegà amb productes de la Sirena i plats que combinen la practicitat amb els sabors més deliciosos.

Recorda que amb productes congelats és possible cuinar de forma saludable: “avui dia els processats bons, és a dir, els productes congelats de qualitat o algunes verdures de pot ens faciliten molt la preparació dels menjars saludables, doncs podem disposar a casa nostra de tot tipus d’aliments a qualsevol moment, sense que es perdin les propietats beneficioses dels mateixos i evitant haver de llençar aliments que ja no estan frescos”.

El nostre menú vegà també inclou l'amanida de tofu, mango i alvocat.
El nostre menú vegà també inclou l’amanida de tofu, mango i alvocat.

D’entre els plats que s’inclouen en aquest menú, ens comenta que “el més elaborat potser seria l’estofat vegà a la taronja, però només per la necessitat de marinar el seitan”. I si hagués de triar un plat, la nutricionista triaria l’amanida de rúcula, moniato i verdures rostides amb llenties. “Em sembla un plat completíssim, a més bastant fàcil i ràpid de preparar. La mescla entre la dolçor del moniato, la frescor de la rúcula, la textura de les llenties i altres verdures rostides i un toc especial de canyella i tahini m’encanta”.

Descarrega aquí el teu menú setmanal vegà!

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Vols 5€ de descompte?

Apunta’t a la nostra Newsletter i rebràs un codi promocional i grans ofertes exclusives…