la Sirena et cuida

El blog de cuina i alimentació de la Sirena

Contingut

Altres entrades

El bacallà d’Islàndia inspira als influencers

bacalao-al-horno-cerca
Descobreix aquestes propostes i prepara la teva pròpia recepta amb bacallà d’Islàndia! Foto: @cocina_tu_imaginacion

T’agradaria descobrir les delicioses i originals receptes amb bacallà que han preparat alguns dels influencers més importants del món de la gastronomia? A la Sirena et convidem a posar en pràctica tota la teva creativitat entre fogons per gaudir d’exquisits plats amb el bacallà com a protagonista. A continuació te’ls presentem!

Fa pocs dies vam convidar a vuit instagramers al Restaurant Caballa Canalla al Mercat de la Barceloneta, on vam tenir l’oportunitat de conèixer totes les qualitats del bacallà d’Islàndia de mans d’un expert, que va explicar tot el procés de producció del bacallà, des de la seva pesca en aigües d’Islàndia fins que arriba a les botigues la Sirena.

Posteriorment, els influencers van poder degustar un menú del xef Guillem Rofes, que va explicar breument com va elaborar cadascun dels plats del menú. Rofes es va instruir a l’escola d’hostaleria Hoffman, compta amb experiència en diversos restaurants i espais gastronòmics, i, a més, ha tingut l’oportunitat de visitar recentment Islàndia.

Els influencers van poder captar alguns dels moments més destacats d’aquest sopar tan especial. En aquest vídeo, podem veure al xef emplatant algunes de les receptes:

https://www.instagram.com/p/BgT0tTsB0yA/?taken-by=carrerdelagula

L’aperitiu del xef Rofes incloïa patates braves, bunyols de bacallà i llagostins. Per al plat principal, es va poder triar entre:

– Bacallà d’Islàndia amb espinacs frescos, sofregit a la catalana i mussolina d’all.

– Bacallà d’Islàndia confitat amb pèsols, encenalls de pernil, carxofes fregides i salsa mar i muntanya.

– Tàrtar de bacallà d’Islàndia i tomàquet amb anxoves i olivada.

Per acabar, els influencers van degustar de postres un tiramisú, així com un homemade cheese dessert amb galeta i gerds. I després del sopar, la Sirena va animar a tots els participants a elaborar la seva pròpia recepta amb bacallà d’Islàndia. Aquí us deixem les quatre primeres receptes, i en uns dies us mostrarem les altres quatre.

bacalao_barcelonainspira
Els pebrots del piquillo han sigut l’ingredient diferencial d’aquesta recepta. Foto: @barcelonainspira

Anita Jimenez de @barcelonainspira ha preparat un bacallà al forn amb puré de patates i pebrots del piquillo. Un plat fàcil i ràpid que, com ella mateix explica, és ideal per a les famílies amb nens. A més, al seu perfil explica que als seus fills els va encantar la recepta. I és que a tots ens agrada el puré de patata!

bacalao_lauraponts
El bacallà de la Laura López tenia aquesta presentació tant variada i colorida. Foto: @lauraponts

Per la seva banda, la influencer Laura López (@lauraponts) ens ha sorprès amb una original recepta d’arròs amb carabassa i bacallà. Té una pinta deliciosa! Especialitzada en food stylism, cuina, viatges i estratègies de marques d’alimentació, Laura ha aconseguit crear un plat que a més de nutritiu, té una presentació fabulosa.

bacalao_gastrobarna
Mireu quina taula més maca ha quedat! Foto: @gastrobarna

Alejandro Biel de @gastrobarna ha optat per una tradicional recepta de bacallà al forn amb samfaina de verdures. Sens dubte, un plat ideal per celebrar l’inici de l’època de la Quaresma. D’aquesta recepta ens ha encantat el bodegó que l’acompanya, i és genial que hagi inclòs la recepta a la pròpia publicació.

bacalao-al-horno_cocina-tu-imaginacion
Aquest plat té un aspecte molt exquisit! Foto: @cocina_tu_imaginacion

Montse de@cocina_tu_imaginacion ens proposa un bacallà al forn amb patates, ou dur i olives verdes. Al seu blog podràs trobar la recepta completa d’un plat al que també es podria afegir, just abans de servir, un sofregit d’alls laminats i una miqueta de pebre vermell. Què opines? A nosaltres ens sembla que la foto desperta la gana per si mateixa!

Recorda que registrant-te a La Sirena Club podràs participar al sorteig per guanyar un viatge a Islàndia per a dues persones comprant els productes de bacallà d’Islàndia seleccionats a la promoció. Participa fins al 4 d’abril!

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Vols 5€ de descompte?

Apunta’t a la nostra Newsletter i rebràs un codi promocional i grans ofertes exclusives…