la Sirena et cuida

El blog de cuina i alimentació de la Sirena

Contingut

Altres entrades

Les destinacions amb més encant per passar el Nadal

Coneixeràs totes les destinacions que et proposem?
Coneixeràs totes les destinacions que et proposem?

Per a moltes famílies les vacances de Nadal són sinònim d’escapades i viatges. Durant aquesta temporada de l’any les ciutats es transformen i mostren el seu costat més entranyable i colorit. Per això, els nadals poden ser una ocasió perfecta per tornar a visitar la teva ciutat favorita… o descobrir-ne de noves!

Et volem proposar quatre destinacions on el Nadal se celebra de manera especial. Alguns poc coneguts i prop d’Espanya, uns altres més exòtics. Però tots ells destaquen pel seu encant únic i especial.

Riga (Letònia) – Una joia per descobrir

Christmas Market On Dome Square With Riga Dome Cathedral In RigaA la vora del pintoresc riu Daugava, i amb un casc antic Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, Riga és una destinació europea encara per descobrir. En ple centre de la ciutat, enfront del portal de la catedral medieval, se celebra el seu conegut mercat de Nadal. Segons s’explica, Riga va ser la primera ciutat a decorar un arbre de nadal. Els registres més antics daten en 1476 l’aparició del primer arbre, a la mateixa plaça on avui se celebra el mercat.

Mentre gaudeixes de l’arquitectura històrica de la ciutat, podràs passejar entre parades on es venen objectes nadalencs, però també joieria, bufandes, espelmes perfumades, joguines per a nens… tot això acompanyat per la presència de llocs on prendre vi calent amb espècies (el famós Glögg) o te calent acompanyat d’ametlles torrades.

Reykjavík (Islàndia) – Un destí apassionant

View over Reykjavik from Hallgrimskirkja ChurchLes aurores boreals fan de Reykjavík un lloc únic per passar el Nadal. El 24 de desembre, les famílies es reuneixen per gaudir d’un banquet amb perdiu nival, be fumat, ren i altres aliments poc comuns a Espanya.

La capital més al nord del món s’engalana com poques per celebrar el Nadal amb il·luminació de carrer. A més et pots creuar amb grups de joves que canten pels carrers i deixen regals a les cases, seguint la tradició islandesa dels “Tretze homenets de Nadal”.

Carcassona (França) – Un paradís medieval

Carcassonne 2Durant aquesta festivitat, Carcassona pot convertir-se en el centre d’operacions perfecte per a una escapada al sud de França. La zona del país càtar ofereix a l’hivern multitud de pobles amb encant acompanyats de petits mercats de Nadal.

A Carcassona, esplèndida ciutat medieval, trobaràs múltiples activitats i mercats a les diferents places, tot això en un escenari magníficament conservat. El mercat principal es troba al costat d’una pista de gel, i compta amb parades de menjar amb vin chaud (vi calent), crêpes i altres delícies de la cuina francesa.

Viena (Àustria) – Un ambient inigualable

Vienna traditional Christmas Market 2016, aerial view at blue ho
Poques coses hi ha més estimulants que passejar a finals de desembre per una ciutat nevada. Així se sol trobar el visitant de Viena i el seu centre monumental. L’experiència no té rival. La ciutat s’il·lumina amb diversos mercats nadalencs, destacant el mercat de l’Ajuntament (Rathaus), fet amb cabanes de fusta i acompanyat per un aire màgic de cants, il·luminació i ornaments.

El centre de la ciutat també s’engalana per rebre al Nadal. Places com Karl Platz o la del palau de Hofburg es poblen amb enormes fires ambulants, repletes de tota classe de productes nadalencs i aliments típics. Frohe Weihnachten!

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Vols 5€ de descompte?

Apunta’t a la nostra Newsletter i rebràs un codi promocional i grans ofertes exclusives…