la Sirena et cuida

El blog de cuina i alimentació de la Sirena

Contingut

Altres entrades

Mindful eating, els beneficis de l’alimentació conscient

T'expliquem els secrets de l'alimentació conscient.
T’expliquem els secrets de l’alimentació conscient.

Descobreix aquesta poderosa tècnica per a desenvolupar una relació més saludable i feliç amb els aliments.

Menjar és una activitat natural i saludable que té un clar propòsit: satisfer la gana. No obstant això, avui dia i degut a la nostra cultura, basada en les obsessives dietes i el menjar abundant, alimentar-se s’ha convertit en una activitat que es realitza de forma més inconscient i amb possibles efectes negatius per a la salut.

El mindful eating implica menjar amb intenció i amb atenció, és a dir, significa mantenir una alimentació conscient. Menjar amb la intenció de cuidar-te, amb l’atenció necessària per notar i gaudir dels aliments i dels seus efectes en el teu cos. Menjar atent és molt més que menjar a poc a poc, i encara que certament això en constitueix una part important, el mindful eating és conèixer els senyals físics i emocionals del teu cos.

No obstant això, menjar atent no implica posar especial cura als colors, textures o olors de cada àpat, sinó prestar atenció a la resposta del teu cos quan ingereixes cada aliment i beguda. Aquesta eina ens permet desxifrar quan ens sentim plens, quan notem veritable fam i en quin moment ens sentim satisfets. En molts casos mengem fins a saciar-nos, però hem de recordar sempre que el propòsit de menjar és satisfer la fam i recarregar el cos amb l’energia necessària per a realitzar les activitats diàries.

Si estàs llegint i menjant, intenta alternar aquestes activitats en comptes de fer les dues alhora.
Si estàs llegint i menjant, intenta alternar aquestes activitats en comptes de fer les dues alhora.

D’altra banda, el mindful eating o alimentació conscient implica prestar atenció a la ment quan mengem, observant els impulsos del nostre cos després de cada àpat. Per exemple, entendre com certs aliments poden influir en el nostre ànim, o com les emocions, com l’ansietat, poden afectar la manera en què ens alimentem.

Trucs per animar-te a practicar el mindful eating 

Per aprendre a menjar conscientment, has de triar els aliments per obtenir una sacietat òptima. Has d’aprendre a diferenciar què et demana el teu cos en cada situació, perquè aprenguis a donar-li just el que necessita. Trenca amb la inèrcia de menjar de forma impulsiva i aprèn a escoltar el que necessita el teu cos.

Pel seu alt contingut en ferro, les verdures són una gran alternativa per a combatre i prevenir la fatiga, el cansament i l'anèmia.
Pel seu alt contingut en ferro, les verdures són una gran alternativa per a combatre i prevenir la fatiga, el cansament i l’anèmia.

Cada vegada que tinguis ganes de menjar, fes una petita pausa per fer-te la pregunta: tinc gana? Així evitaràs reaccionar sense pensar o actuar seguint un impuls provocat per una emoció. Menjar amb atenció et permet trencar velles reaccions en cadena habituals, i t’ajuda a descobrir opcions que funcionen millor per a tu.

Comença a menjar quan realment ho necessitis i deixa d’utilitzar els aliments com una anestèsia emocional. ¡Intenta-ho i et sorprendràs!

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Vols 5€ de descompte?

Apunta’t a la nostra Newsletter i rebràs un codi promocional i grans ofertes exclusives…