la Sirena et cuida

El blog de cuina i alimentació de la Sirena

Contingut

Altres entrades

Les sardines i les seves sorprenents propietats per a la salut

sardinas-salud-3
Es tracta d’un dels peixos blaus amb major quantitat d’omega 3.

Les sardines són un dels aliments més beneficiosos que ens ofereix el mar, per la qual cosa durant l’estiu, aquest peix blau es converteix en una de les millors opcions per a la nostra taula. A continuació, t’ho expliquem tot sobre les sardines, les seves propietats i beneficis, així com les diferents formes de cuinar-les.

La sardina és una font de nutrients i propietats molt beneficioses per a la salut. A més, és un dels peixos amb menor quantitat de mercuri, gràcies a la seva curta vida, així que… també és adequada per a la dieta de les dones embarassades!

Sardines, propietats i sabor incomparables 

Es recomana el consum de sardines per a la prevenció de malalties cardiovasculars
Es recomana el consum de sardines per a la prevenció de malalties cardiovasculars.

Es tracta d’un dels peixos blaus amb major quantitat d’omega 3, un àcid gras indicat per a disminuir els nivells de lípids, també el colesterol, així com per a evitar que aquest s’acumuli a les artèries. Els àcids grassos del peix blau també disminueixen el risc de patir aterosclerosis i trombosi, gràcies a la seva capacitat per augmentar la fluïdesa de la sang.

De fet, se’n recomana el seu consum per a la prevenció de malalties cardiovasculars i a les persones que pateixen malalties com la diabetis. Entre els nutrients de les sardines, es troben les vitamines B6 i la vitamina D, que enforteix els ossos, la pell i el sistema immunitari.

Però no acaben aquí els beneficis de les sardines. Les seves propietats s’estenen a la varietat de minerals que aporta aquest deliciós peix, entre els quals trobem fòsfor, magnesi, ferro, potassi, iode i calci.

A la barbacoa, a la planxa… múltiples formes de cuinar-les!

Un dels menjars més típics de Màlaga són els espetos de sardines
Un dels menjars més típics de Màlaga són els espetos de sardines.

Segons estudis recents, aproximadament la meitat de la població espanyola no consumeix les dues racions de peix blau a la setmana recomanades tant per l’OMS com per la Fundación Española del Corazón.

Un dels menjars més típics de Màlaga són els espetos de sardines, en els quals aquests nutritius peixos són enfilats en fines i llargues canyes clavades a la sorra de la platja, al voltant d’una foguera encesa amb llenya.

Una alternativa més senzilla i igualment saborosa és coure les sardines en una barbacoa o graella, acompanyant aquest plat principal d’algunes verdures i un entrant, com l’hummus o l’amanida de cuscús.

T’han conquerit ja les sardines i les seves propietats? A La Sirena trobaràs sardines de la millor qualitat, tant senceres com en filets, així com diferents receptes per a inspirar-te a preparar plats barats, senzills… i molt sans!

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Vols 5€ de descompte?

Apunta’t a la nostra Newsletter i rebràs un codi promocional i grans ofertes exclusives…