Romana de lluç a l'allet amb bombes de patata i bacallà

Romana de lluç a l'allet amb bombes de patata i bacallà

Romana de lluç a l'allet amb bombes de patata i bacallà

Recepta Froodie, en vídeo!

Dificultat Mitja
30 min
Segon plat
Ingredients Mostrar Mostrar
Ingredients Sirena
A més:
  • •  
Preparació Mostrar Mostrar

Lluç a la romana a l'allet:


La vigília; col·loca els filets de lluç en un recipient amb reixeta inferior per mantenir separats els sucs de descongelació. Tapa-ho i introdueix a la nevera (12h). Per al bacallà n'hi ha prou amb submergir l'envàs sense obrir-lo ni foradar-lo en abundant aigua freda (15-20 minuts). Seca bé els filets de lluç sobre paper de cuina.

En un bol ample barreja l'ou, l'aigua, les herbes, espècies i els gobelets d'all i julivert.

Bat fins a obtenir una crema lleugera. Afegeix la farina i el llevat. Segueix batent fins a obtenir una textura de crema espessa.

Escalfa abundant oli de gira-sol. Per saber si l'oli està prou calent n'hi ha prou amb fregir mitjana cullereta de la massa Romana. Si es manté unida, flota ràpidament i s'infla com un bunyol, ja està a temperatura de fregit.

Arrebossa cada filet de lluç a la romana fins que quedi completament cobert. Passa-ho ràpidament a l'oli amb ajuda de dues forquilles o unes pinces fines. - A el cap d'un minut de fregit gira-ho perquè es daurin per ambdós costats per igual.

A el cap d'un altre minut treu-los: agafa-ho amb una aranya o colador petit per eliminar el màxim d'oli i passa els filets sobre un paper de cuina per absorbir encara més. Mantingues calents a més d'assegurar la seva cocció interior al forn, 120-140ºC.



Bombes de bacallà i patata:

Col·loca el puré directament congelat en un bol apte per a microones. Per escalfar-tapa-ho i programar 5 minuts a 500W (potència mitjana).

Mentrestant retira la pell de l'bacallà amb l'ajuda d'un ganivet.

Talla el bacallà a daus grans. Escalfa una paella mitjana a foc baix-mig. Afegeix poc oli d'oliva, el cubilet d'all i julivert directament congelat.

A el cap d'uns segons afegeix el bacallà. Deixa que es cuini a foc baix fins que tot ell s'hagi tornat completament blanc mat.

Prepara un colador sobre un bol. Escorre-hi el bacallà, guardant tot el suc que deixi anar al bol inferior.

Recupera el puré de patates de microones i volca-ho tot el la paella d'escaldar el bacallà. Afegeix-li el peix escorregut i treballa a foc baix-mitjà fins que la massa qualli de el tot i es separi de la paella. Deixa refredar uns minuts.

Escalfa l'oli de gira-sol. Un cop calent fregeix les pells de bacallà fins que quedin ben cruixents. Reserva-sobre un plat (sense paper, es poden agafar).

Dona-li forma de bola a la massa a la mida desitjada, però millor com més grans. Cobreix-bé amb pa ratllat i fregeix no més d'1 minut fins que es dauri la cobertura. Un cop fregides es poden escalfar a el forn (120-140ºC).

Recupera els sucs de bacallà. Passa'ls a el got per muntar del teu batedor de mà. Afegeix dues vegades el seu volum en oli d'oliva i tritura a màxima potència sense aixecar la fulla de el fons del vas fins que es munti completament aquesta maionesa de bacallà sense ou.

Presenta les bombes amb la seva maionesa a sobre i pell de bacallà cruixent. Per al saltat mediterrani.

Escalfa una paella o wok ample a foc fort. Afegeix-li el saltat directament congelat i, a sobre, un raig d'oli d'oliva. Saltar movent freqüentment 4 minuts. Baixa el foc i tapa perquè les verdures s'acabin de cuinar només amb el vapor que generen.



Cuina Romana de lluç a l'allet amb bombes de patata i bacallà amb ajuda de la Sirena. Descobreix les millors receptes de cuina!
¿Sin ideas para comer o cenar? en la Sirena te lo ponemos fácil

Que fàcil que és menjar bé

Vols 5€ de descompte? Apunta't a la nostra Newsletter i rebràs un codi promocional i grans ofertes exclusives...
Vull rebre informació comercial i publicitària sobre productes, novetats i/o esdeveniments de la Sirena d'acord amb la seva Política privacitat
Afegir a favorits

Afegir a favorits