la Sirena et cuida

El blog de cuina i alimentació de la Sirena

Contingut

Altres entrades

Els rolls de sushi més populars del món

california-rolls_5344-copiar
¡Descobreix els deliciosos rolls uramakis més consumits a tot el món!

Ja és aquí el Dia Mundial del Sushi! Per això pensem que una bona manera de commemorar aquest dia, que es celebra cada 18 de juny, és fer un recorregut entre les combinacions més típiques i delicioses de sushi.

El sushi és un plat d’origen japonès que es caracteritza per la seva elaboració a base d’arròs amb vinagre acompanyat de mariscs i peix i, en alguns casos, de fruites tropicals. Es tracta d’un deliciós plat per a molts, degut a l’exotisme del seu sabor, i el seu contingut baix en greixos.

Aquest saborós plat ha triomfat a tots els racons del món i en les seves diverses formes de presentació, des de la més senzilla en forma de nigiris, fins als plats més elaborats i creatius com els deliciosos uramakis acompanyats de diversos toppings d’algues i salsa de soja.

Descobreix a continuació els rolls uramakis més típics del món, els ingredients que més destaquen en la seva preparació, algunes curiositats, així com la història dels rolls més tradicionals.

La tradició japonesa diu que només els homes poden cuinar aquest plat degut a la temperatura de les seves mans.
La tradició japonesa diu que només els homes poden cuinar aquest plat degut a la temperatura de les seves mans.

#1 California Roll

El California Roll és probablement el roll de sushi més típic. Aquest roll, inspirat en la cuina de fusió, va ser creat per xefs japonesos que van emigrar als Estats Units, en un intent d’adaptar el sushi al gust local. Utilitzant productes de la regió de Califòrnia, va sorgir aquest plat amb tanta popularitat al món actualment, elaborat amb cogombre, varetes de cranc (o amanida de cranc), ous de gambes, maionesa i alvocat. El California roll és un dels sushis amb el sabor més neutre, i també és el roll ideal per començar a endinsar-te al món del menjar japonès.

#2 Alaska roll

El roll de sushi Alaska, després del Califòrnia Roll, és un dels primers sushis que tot principiant ha de tastar. Es tracta d’un dels rolls més extravagants i deliciosos que existeixen, i també és un pas necessari en el descobriment del sabor del peix cru. Aquest plat està elaborat amb els mateixos ingredients del Califòrnia Roll, però en comptes de varetes de cranc, conté salmó cru.

El terme sushi fa referència a la paraula agre en japonès i correspon a l'arròs amb vinagre, sucre i sal.
El terme sushi fa referència a la paraula agre en japonès i correspon a l’arròs amb vinagre, sucre i sal.

#3 Spider Roll

Després de conèixer els principals i més autèntics rolls, endinsem-nos una mica més en el món japonès per conèixer sabors més exòtics. Encara que pots trobar-lo amb una gran varietat de noms i versions, la recepta original de l’Spider Roll consisteix en un roll d’arròs farcit de cranc de closca tova empanat, i altres ingredients com el cogombre, l’alvocat, brots de daikon, maionesa picant i alga nori.

sushi-y-edamames
Pots acompanyar els teus rolls de sushi amb deliciosos aperitius com els Edamames.

#4  Roll de tonyina picant

El roll de tonyina picant és el best seller entre aquells que gaudeixen d’una mica de picant als seus plats. L’originalment anomenat ‘’spicy tuna’’, es prepara a base d’arròs, tonyina crua, salsa de xili, alga nori, espècies, ous de peix, cebes verdes i, opcionalment, oli de sèsam. El sabor de la tonyina crua amb la salsa de xili, és una combinació difícil d’igualar!

Si encara no has tastat aquestes delicioses combinacions de sushi, o millor encara, si vols preparar a casa algunes d’aquestes combinacions d’uramakis, et convidem a gaudir de l’especial de sushi que hem preparat per a tu a La Sirena. Gaudeix del Dia Mundial del Sushi!

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Vols 5€ de descompte?

Apunta’t a la nostra Newsletter i rebràs un codi promocional i grans ofertes exclusives…