la Sirena et cuida

El blog de cuina i alimentació de la Sirena

Contingut

Altres entrades

Practica aquestes activitats contra l’envelliment

Descobreix les activitats que t'ajudaran a retardar l'envelliment!
Descobreix les activitats que t’ajudaran a endarrerir l’envelliment!

Diuen els experts que la joventut no la marca l’edat. Hem d’entendre-la com una actitud construïda sobre dos pilars fonamentals: l’alimentació saludable i l’exercici físic. A continuació, et proposem una sèrie d’activitats recomanades per a endarrerir l’envelliment.

Fer exercicis i activitats esportives adequades al teu nivell, sense sobreexigir-te, posarà en marxa tot el teu organisme, millorarà la funció dels teus músculs, esquelet i articulacions. A més, regularà els teus sistemes respiratori, circulatori i nerviós, sense oblidar l’estimulació de l’activitat hormonal.

Caminar i córrer uns minuts al dia

Comencem amb l’activitat més senzilla. Esports amb una alta càrrega cardiovascular, com el running o sortir a caminar ràpid, són perfectes per a millorar la salut del cor a llarg termini.

Si fins ara no estàs fent molt exercici, començar a caminar és una forma ideal d’adoptar un estil de vida més actiu. Pots començar caminant 30 minuts al dia, cinc dies a la setmana. Quan et vegis en millor forma, podràs animar-te a substituir alguns d’aquests dies per sessions de running a un ritme mig i de la mateixa durada.

actividades-contra-envejecimiento

Nedar: l’esport més complet

S’ha comprovat en nombrosos estudis que la natació és un dels esports que millor prevé l’envelliment. A més, redueix les possibilitats de patir algun tipus de demència.

Segur que tens a prop un gimnàs o un centre esportiu que compti amb piscina coberta, on podràs practicar la natació en un ambient relaxat i en qualsevol moment de l’any.

El ciclisme: una activitat esportiva més intensa

Alguns dels beneficis que aporta anar en bicicleta són l’augment de la massa muscular i la força, a més d’uns nivells més baixos de greix corporal i colesterol que els adults sedentaris.

A més, anar en bici habitualment millora també el sistema immunològic, per la qual cosa patiràs menys riscos de desenvolupar algunes malalties, com la grip. T’animes a fer una ruta en bicicleta una tarda a la setmana?

actividades-contra-envejecimiento

Fer Tai Chi també et proporciona molts beneficis

La pràctica del tai chi és accessible per a tots, sense importar edat o condició física, i és particularment bona perquè ajuda a millorar l’equilibri, que és una habilitat que perdem notablement a mesura que envellim.

Amb el tai chi augmentarà la teva flexibilitat i enfortiràs els teus músculs.

Descanses i dorms prou?

Estem parlant molt de les activitats físiques, però no podem deixar de banda el descans que el cos necessita diàriament.

Mentre dormim s’allibera un còctel d’hormones que ens ajuda a recuperar-nos dels esforços. Així que aquesta és també una activitat que has d’esforçar-te per a practicar 8 hores al dia!

actividades-contra-envejecimiento

Alimenta el teu cervell

Una bona nutrició és bàsica per a endarrerir l’envelliment. Menjar peix una vegada al dia i consumir 5 peces diàries de fruites i verdures augmentarà els teus nivells d’àcids grassos omega-3, que ajuden a nodrir el teu cervell i t’aporten suficient energia per a mantenir-te en forma.

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Vols 5€ de descompte?

Apunta’t a la nostra Newsletter i rebràs un codi promocional i grans ofertes exclusives…