9 simples canvis a la dieta per guanyar en salut

Anima't a seguir aquests senzills consells i gana en salut!
Anima’t a seguir aquests senzills consells i guanya en salut!

Segur que has llegit molts articles a revistes i has vist programes de televisió en els quals t’expliquen com seguir una dieta equilibrada. Però, quants d’aquests consells els has acabat portant a la pràctica? A La Sirena t’ho volem posar fàcil: et proposem 9 accions molt senzilles que podràs posar en pràctica des d’avui mateix.

1. Esmorza tots els dies! Si practiques esport has de tenir en compte que saltar-te l’esmorzar disminuirà el teu rendiment i cremaràs menys calories a causa de la falta d’energia. A més, l’esmorzar et permet millorar la teva creativitat amb infinitat d’atractius plats!

2. Menja peix. Inclou tots els dies una ració de peix en alguns dels àpats principals. T’ajudarà a evitar la pèrdua de massa muscular i mantindrà les teves articulacions i artèries elàstiques. Recorda cuinar preferentment a la planxa, al forn o al vapor.

canvis-dieta-per-guanyar-salut

3. Aposta per les llenties. L’aminoàcid leucina que contenen incrementa la crema de greixos i a més, són tan riques en fibra assadollant que eviten la sensació de fam, per la qual cosa són les aliades perfectes si l’objectiu és menjar saludablement. Això sí, no fa falta acompanyar-les de xoriço! Guisar-les amb verdures com la carabassa i pebre vermell dóna un resultat igualment saborós i nutritiu.

4. Tria l’arròs integral. Té més sabor i d’aquesta manera prendràs més fibra sense adonar-te’n. A la Sirena trobaràs elaboracions preparades amb arròs integral.

5. Substitueix els aperitius de patates fregides pels xips de verdures com moniato, xirivia o carxofa.

canvis-dieta-per-guanyar-salut

6. Afegeix picant als plats. El xili, el pebre, el bitxo, el curri o el pebre vermell són espècies que pugen la temperatura corporal i acceleren el metabolisme, ajudant a processar el greix més eficientment. També tenen un efecte antisèptic que et protegeix de les infeccions respiratòries.

7. Procura no substituir àpats per barretes o batuts. Intenta mantenir una dieta saludable basada en els menjars principals. La seva aportació per al teu organisme no és reemplaçable per productes com els batuts substitutius.

8. Tingues a mà pastanagues. És un aliment que pots dur amb tu durant el dia perquè és resistent i no es fa malbé fàcilment. Els seus beneficis són innombrables: és un antioxidant natural que cuida la pell i les articulacions i millora la resposta immunològica. A més, el seu alt contingut en fibra et sadolla ràpidament.

canvis-dieta-per-guanyar-salut

9. Redueix els carbohidrats a la nit. Intenta sopar aviat i evita la pasta o el pa. Les cremes, les verdures o el peix són els teus millors aliats per al sopar!

T’animes a posar en pràctica una dieta basada en els nostres consells? Explica’ns quins són els teus trucs per mantenir una alimentació saludable i nutritiva!

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *